nepopulárne

Ako nájsť zákazníka

Ako nájsť zákazníka

Video: Seriál SZČO? – 3. diel: Ako si nájsť zákazníkov? 2024, Júl

Video: Seriál SZČO? – 3. diel: Ako si nájsť zákazníkov? 2024, Júl
Anonim

Rozšírenie zákazníckej základne je hlavnou činnosťou obchodných zástupcov, obchodníkov. Úspech takéhoto podniku závisí od správneho výberu potenciálnych zákazníkov, na ktoré by sa malo vynaložiť maximálne úsilie. V marketingu sa tradične používa niekoľko spôsobov.

Image

Návod na použitie

1

Hlavnými cestami vyhľadávania sú studený a teplý kontakt. Teplý kontakt zahŕňa stretnutie ľudí, ktorí niekedy vstúpili do sféry vašej komunikácie. Ak ide o osobný predaj, potom príbuzných, priateľov, známych a známych ich známych, bývalých zákazníkov možno pripísať teplému kruhu. Najprv sa zostaví zoznam všetkých, ktorých ste kedy poznali a ktorí by sa mohli zaujímať o váš produkt alebo službu. Potom im zavolajte a dohodnite si stretnutie.

2

Chladný kontakt zahŕňa kontakt so zákazníkom, ktorého ste nikdy predtým nevideli, s ktorým ste nehovorili, je chladný z toho, čo mu ponúkate, ale je pripravený ho kúpiť. Ak chcete nájsť potenciálnych zákazníkov v chladnom kruhu, musíte mať databázu podnikov alebo telefónny zoznam. Akcie v tomto ohľade sa nijak zvlášť nelíšia od akcií s vrúcnym kruhom: voláte, získavate súhlas na stretnutie a organizujete prezentáciu. Okrem telefonického hovoru sú možné aj osobné kontakty bez predchádzajúcej dohody. V takom prípade je potrebné prekonať určitý odpor tajomníka a po príchode do kancelárie riaditeľa upozorniť vedúceho na seba a vzbudiť záujem.

3

Pri osobnom stretnutí je dôležité byť uprataný, zhromaždený, priateľský, taktný, starostlivo zistiť potreby klienta a stavať na nich svoje argumenty. Je dôležité vytvoriť si v hlave klienta obraz výhod, ktoré môže získať pomocou vašich služieb / produktov. V prípade úspešného dokončenia transakcie je popredajný servis veľmi dôležitý, aby klient nemal negatívny dojem o vašich produktoch. Poskytne tiež príležitosť neustále upozorňovať klienta na neho a rozprávať mu o propagačných akciách, ktoré máte.

Odporúčaná