obchodné

Ako zmeniť typ činnosti

Ako zmeniť typ činnosti

Video: Top 20 Microsoft Teams Tips & Tricks 2024, Júl

Video: Top 20 Microsoft Teams Tips & Tricks 2024, Júl
Anonim

Na pridanie alebo vylúčenie konkrétneho druhu činnosti musí podnikateľ vykonať zmeny v Jednotnom štátnom registri individuálnych podnikateľov (USRIP). Na tento účel musíte kontaktovať daňový úrad s balíkom potrebných dokumentov.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie o zmenách a doplneniach zjednoteného štátneho registra podnikov s notársky overeným podpisom;

  • - pas s overenou kópiou;

  • - osvedčenie o pridelení DIČ;

  • - osvedčenie o štátnej registrácii IP.

Návod na použitie

1

Formulár žiadosti o zmenu a doplnenie Jednotného štátneho registra formulárov formulára R24001 je možné stiahnuť na internete alebo si ho môžete prevziať z daňového úradu.

Pri pridávaní činností vyplňte hárok A príkazy, s výnimkou hárku K. V oboch prípadoch by prvým riadkom mali byť zmeny týkajúce sa hlavnej činnosti, ak existujú.

2

Vezmite kópiu svojho pasu (stránky s fotografiami a osobnými údajmi a pečiatku o registrácii), pripevnite kópie strán spolu so zošívačkou alebo niťou a prilepte ich na zadný papier s nápisom „Toľko listov je zošitých a očíslovaných“ a svojím podpisom.

3

Kontaktujte notára s vyplnenou žiadosťou, originálom a zošitou kópiou pasu a požiadajte ho, aby tieto dokumenty osvedčil. Podpíšte žiadosť v prítomnosti notára.

Tiež vyhotovujte kópie osvedčení o pridelení DIČ a štátnej registrácie IP. Nemusia však byť certifikovaní notárom.

4

Zaplaťte štátny poplatok. Môžete objasniť jeho veľkosť a zistiť podrobnosti pre platbu na daňovom úrade.

5

Vezmite celý balík dokumentov na daňový úrad. V závislosti od vášho regiónu to môže byť kontrola, kde ste zaregistrovaný, alebo samostatný register. Napríklad v Moskve je za tieto otázky zodpovedný Interdistrict IFTS č. 46.

Ak sú dokumenty v poriadku, dostanete potvrdenie o ich prijatí a po piatich pracovných dňoch na jeho základe - potvrdenie o zmene USRIP.

Odporúčaná