Obchodné riadenie

Ako získať licenciu na záložňu

Ako získať licenciu na záložňu

Video: How does the ECB License Banks? 2024, Júl

Video: How does the ECB License Banks? 2024, Júl
Anonim

Záložne poskytujú občanom krátkodobé pôžičky zabezpečené šperkami, šperkami, videom, striebrom. Je to veľmi výnosný druh podnikania, aj keď musíte mať licenciu na otvorenie záložne.

Image

Budete potrebovať

  • - charta (pre právnické osoby);

  • - osvedčenie o registrácii;

  • - nájomná zmluva;

  • - Ukončenie štátnej inšpekcie kontroly dozoru, SES a požiarnej služby;

  • - daňový doklad;

  • - lekárske knihy zamestnancov;

  • - informácie o dostupnosti osobitne vybavených zariadení;

  • - tlačiť.

Návod na použitie

1

Záložňu môže otvoriť tak právnická osoba, ako aj individuálny podnikateľ Advokátskej kancelárie pre verejnú transakciu (podnikateľ bez právnickej osoby). Ale ak chcete otvoriť záložňu, potrebujete licenciu a získať ju - obrovské množstvo dokumentov a veľké množstvo peňazí.

2

Orgánom, ktorý vydáva licenciu, je ministerstvo licencií v oblasti spotrebiteľského trhu a služieb licenčnej komory. Postup na získanie preukazu je stanovený nariadením vlády Ruskej federácie z 9. októbra 1995 č. 984. Okrem dokladov o registrácii podniku musíte predložiť licenčnej komore aj povolenia od mnohých štátnych orgánov: SES, štátnej hasičskej služby, bezpečnostnej služby a tiež územného celku. kontrolné testy.

3

Posledný záver je potrebný na potvrdenie možnosti prijatia výrobkov z drahých kovov a kameňov. Za vydanie licencie, ako aj za posúdenie samotnej žiadosti sa štátu zaplatí značný poplatok. Napríklad za posúdenie dokumentov musíte zaplatiť tri minimálne platy (vyplácajú sa pri podaní žiadosti o licenciu) a za vydanie preukazu - desať minimálnych platov.

4

Náklady na získanie licencie v účtovníctve sa vykazujú v závislosti od obdobia, na ktoré bolo vydané. Ak je to viac ako rok, licencia sa zohľadňuje na účte 04 „Nehmotný majetok“; ak je licenčná lehota kratšia alebo rovná roku, na účte 32 „Výdavky budúcich období“.

5

V každom prípade sú náklady na získanie licencie zahrnuté do nákladov za služby záložne po celú dobu platnosti licencie a odpisujú sa v čiastkových podieloch úmerne k cene licencie. Licencia sa zvyčajne vydáva na tri roky a lehota na posúdenie žiadosti o licenciu je jeden mesiac.

Odporúčaná