obchodné

Ako napísať podnikateľský plán projektu

Ako napísať podnikateľský plán projektu

Video: JAK SEPSAT PODNIKATELSKÝ PLÁN 1/2 - ZeptejSeFilipa (68. díl) 2024, Júl

Video: JAK SEPSAT PODNIKATELSKÝ PLÁN 1/2 - ZeptejSeFilipa (68. díl) 2024, Júl
Anonim

Pred otvorením akéhokoľvek podniku musíte vytvoriť podnikateľský plán. Toto je mapa vašej budúcej cesty, ktorá popisuje všetky fázy založenia firmy. Okrem toho je tento dokument v niektorých prípadoch potrebný na získanie finančnej podpory pre vaše činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Zhromaždite všetky informácie o svojej firme. Uveďte informácie o organizácii, produktoch alebo službách, o zákazníkoch, trhu, hlavných konkurentoch a možných rizikách.

2

Napíšte životopis. Uveďte v ňom informácie o vašom vzdelaní, pracovných skúsenostiach, základných zručnostiach. Pomôže to koordinovať budúce činnosti v súlade s týmito údajmi. Pokračovanie by malo byť na začiatku podnikateľského plánu.

3

Opíšte svoju organizáciu. Vysvetlite ciele plánovaného podnikania. Uveďte, či máte skúsenosti s týmto typom činnosti. Premýšľajte o tom, ktoré z vašich zručností budú potrebné na dosiahnutie cieľa. Je lepšie opísať hlavné akcie vo forme úloh a zvoliť najoptimálnejšie metódy na ich vykonávanie.

4

Opíšte svoj produkt alebo službu. Vysvetlite, prečo bude dopyt po spoločnosti. Analyzujte všetky plánované výdavky. Uveďte hlavné zdroje financovania.

5

Predstavte si segment trhu, v ktorom je váš produkt sústredený. Popíšte jeho všeobecné trendy. Zahrňte informácie o svojich cieľových zákazníkoch, uveďte ich demografické údaje a záujmy spotrebiteľov.

6

Vytvorte marketingový plán. Vysvetlite, ako budete riadiť predaj prostredníctvom reklamy a vzťahov s verejnosťou. Vypočítajte celkovú sumu všetkých nákladov. Napíšte svoju ročnú predpoveď príjmov a výdavkov.

Venujte pozornosť

Podnikateľský plán musí byť neustále aktualizovaný. Ako spoločnosť rastie, vykonajte potrebné zmeny.

Užitočné rady

Dodržiavajte všetky miestne zákony týkajúce sa vášho podnikania. Zistite, aké licencie a povolenia budete potrebovať.

Vytvorte plán maximálne 50 strán. Investori a veritelia dostávajú takéto dokumenty denne. Pred rozhodnutím o zamietnutí financovania alebo ďalšom preskúmaní dokumentu sa väčšina plánov posudzuje zbežne.

Odporúčaná