obchodné

Ako otvoriť sociálny podnik

Ako otvoriť sociálny podnik

Video: Sociálny podnik SOLISKO ČIRČ s.r.o 2024, Júl

Video: Sociálny podnik SOLISKO ČIRČ s.r.o 2024, Júl
Anonim

Sociálne podnikanie sa postupne vyvíja v rozvinutých krajinách ako je Amerika, Čína a Rusko. Týmto segmentom je poskytovanie služieb alebo poskytovanie tovaru slabým a zraniteľným skupinám obyvateľstva, napríklad starším ľuďom alebo deťom. Môžete si zorganizovať svoju vlastnú firmu. Na to nie je potrebné mať veľký kapitál.

Image

Návod na použitie

1

Najprv si premyslite, čo chcete objaviť. Možno poskytujete služby sociálnej starostlivosti starším ľuďom. Spravidla na to nemusíte investovať veľké množstvo peňazí. Stačí sa zaregistrovať na daňovom úrade, prijať profesionálnych pracovníkov.

2

Starším ľuďom niekedy chýba komunikácia, takže do personálu musí byť zahrnutý odborník, napríklad psychológ. Ak by stará žena neodmietla pomoc mužov (napríklad sekanie dreva, opravy), budete potrebovať muža, možno to bude kutil. Majte však na pamäti, že si musíte najať iba tých ľudí, ktorí majú k sebe.

3

Môžete tiež otvoriť taxík pre starších ľudí. Tu musíte investovať pomerne veľké množstvo peňazí. Po prvé, nákup automobilu stojí veľa peňazí. Po druhé, mali by ste dať do roly nielen vodičov z ulice, ale aj tých ľudí, ktorí budú vyškolení na starostlivosť o starších ľudí.

4

Môžete prilákať investorov, aby otvorili sociálne podnikanie. Ak to chcete urobiť, musíte ich nájsť, to znamená, vyvinúť program na nájdenie takýchto ľudí. Za týmto účelom vytvorte video, spustite ho napríklad v televízii.

5

Môžete si tiež postaviť detské ihrisko. Najprv nájdite miesto pod tým, že by sa malo nachádzať tam, kde sú deti, napríklad na nejakom dvore.

6

Ak chcete vyvinúť detské ihrisko, kontaktujte projekčnú organizáciu. V prvom rade by malo byť miesto stavby oplotené a bezpečné.

7

Nájdite zmluvu o stavbe pre stavenisko. Vyberte si osvedčenú a spoľahlivú organizáciu, pretože staviate pre deti. Nájdite sociálne granty, ktoré budú financovať váš sociálny projekt.

8

Môžete tiež otvoriť taxík na prepravu detí, pretože nie všetci rodičia môžu sprevádzať svoje deti do škôl alebo materských škôl. Pamätajte, že vodiči musia byť vzdelaní (je lepšie, ak majú pedagogické vzdelanie) a musia mať pekný vzhľad.

Odporúčaná