Obchodné riadenie

Ako viesť register obstarávania

Ako viesť register obstarávania

Video: How To Capture Black Holes 2024, Júl

Video: How To Capture Black Holes 2024, Júl
Anonim

Register obstarávania je osobitný dokument, ktorý organizuje súhrn potrebných informácií a informácií o zakúpených výrobkoch, zákazníkoch, spotrebiteľoch a dodávateľoch výrobkov pre potreby podniku. Vedenie registra obstarávania v súlade s rozpočtovým predpisom Ruskej federácie je povinné pre všetky rozpočtové inštitúcie, ktoré sú k dispozícii v krajine, verejné orgány a jednotlivé subjekty, miestne samosprávy a ďalšie obecné organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Otvorte článok 73 rozpočtového zákonníka a pozorne si ho prečítajte. Mali by ste si byť vedomí toho, že právne predpisy nestanovujú jasne zavedenú formu vedenia registra obstarávania, a preto sa môže vykonať v osobitnej knihe (register obstarávania) aj na počítači, napríklad v Exceli.

2

Spustite počítač a otvorte príslušný program alebo otvorte knižnú verziu časopisu, v ktorej sa zobrazia údaje o nákupoch. Vytvorte osem stĺpcov: 1) Dátum nákupu. 2) Spôsob obstarania, číslo a dátum protokolu rozhodnutia komisie 3) Číslo a dátum zmluvy alebo dohody 4) Názov produktu (práca, služba, produkt) 5) Informácie o nákupe výrobkov. Do tohto odseku je potrebné zahrnúť niekoľko pododsekov, najmä 5, 1 - merné jednotky, 5, 2 - množstvo, 5, 3 - jednotkovú cenu a 5, 4 - celkovú sumu nákupu 6) Meno dodávateľa, DIČ, adresa sídla. 7) Dokument o urovnaní. Táto položka sa tiež musí rozdeliť na niekoľko. 7.1 - číslo, 7, 2 - dátum, 7, 3 - suma 8) Peňažný tok na základe časového rozlíšenia od začiatku roka.

3

Začnite správne vyplňovať dokument v súlade s bodmi, ktoré sú v ňom vytvorené. Uveďte dátum nákupu, napríklad 01.01.2012. Zároveň by ste si mali byť vedomí, že dátumom nákupu bude dátum uvedený v zmluve o poskytovaní príslušných dodacích, zmluvných alebo všeobecne bezdôvodných služieb.

4

Uveďte spôsob obstarávania, napríklad žiadosť o ponuku, číslo a dátum protokolu o rozhodovaní. Napíšte názov produktu, napríklad tabuľky, knihy, opravy atď., Ako aj informácie o nákupe podľa stĺpcov.

5

Uveďte meno dodávateľa tovaru alebo služieb. V tomto odseku je potrebné uviesť, kto doručuje (IP, OJSC atď.), Adresu sídla dodávateľa (v prípade IP - miesto bydliska) a DIČ v súlade s osvedčením alebo príslušnými dokumentmi.

6

Uveďte názov zúčtovacieho dokladu, napríklad šek pokladníka.

Užitočné rady

Vyplňte register obstarávania pre každého jednotlivého dodávateľa tovaru alebo služieb.

formulár registra obstarávania

Odporúčaná