Obchodné riadenie

Ako zarobiť peniaze na noviny

Ako zarobiť peniaze na noviny

Video: 3 NAJLEPŠIE SPÔSOBY, ako zarobiť peniaze na YouTube 2024, Júl

Video: 3 NAJLEPŠIE SPÔSOBY, ako zarobiť peniaze na YouTube 2024, Júl
Anonim

Každý, kto chce začať podnikať, chce z toho samozrejme profitovať. Existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako môžete zarobiť peniaze z tlačených novín.

Image

Návod na použitie

1

Prvým zdrojom príjmu pre akékoľvek tlačené médiá sú peniaze získané z predaja obehu. Pri vydávaní novín sa musíte rozhodnúť, kde ich budete distribuovať. Noviny sa môžu predávať v kioskoch Rospechat, na poštách alebo na základe predplatného. Najväčšie príjmy z obehu získavajú spravidla známe médiá. Ak sú noviny nové a nie sú pre nikoho známe, prvýkrát si ich kúpia neaktívne. Aby ste sa mohli všetci dozvedieť o svojich novinách a získať o ne záujem, musíte ich propagovať. Objednajte si reklamu v rozhlase a televízii, usporiadajte súťaž alebo charitatívne podujatie spolu s akoukoľvek známou spoločnosťou. Hlavná vec je, že čitatelia počúvajú názov vašich novín. Potom o ňu začnú prejavovať záujem. Preto sa predaj zvýši.

2

Druhým spôsobom, ako zarobiť peniaze na svojich novinách, je predaj reklám. Ak to chcete urobiť, musíte zostaviť databázu potenciálnych zákazníkov a začať im ponúkať svoje služby. Existujú také publikácie, ktoré sa úplne vyplácajú prostredníctvom reklamných materiálov a sú distribuované bezplatne. Tento model je typickejší pre lesklé časopisy, ale používa sa aj v novinách. Ak chcete, aby inzerenti súhlasili s prácou s novinami, musíte si najať dobrého špecialistu na reklamu a návrhára. Zamestnanec reklamného oddelenia bude rokovať s potenciálnymi zákazníkmi a uzatvárať zmluvy. Úlohou projektanta je správne a krásne pretaviť myšlienky zákazníkov do reality. Nemenej dôležitá a žiadaná bude práca novinára, ktorý píše reklamné texty. Na začiatok musia zákazníci poskytnúť portfólio s predtým vyrobenou reklamou. V takom prípade bude mať istotu, že jedná s odborníkmi.

3

Je takmer nemožné predať náklad prvého vydania alebo zhromaždiť dostatok inzerentov. Málokto sa chce zaoberať úplne neznámou publikáciou. Pripravte sa na to. Ak vaše vlastné prostriedky na spustenie projektu nestačia, budete musieť hľadať sponzorov. Zamyslite sa nad tým, kto bude mať záujem o financovanie vášho projektu. Môže to byť veľká súkromná alebo verejná spoločnosť. Výmenou za peniaze poskytnuté sponzorom ich budete musieť pravidelne inzerovať vo svojich novinách. Existuje významné mínus: je možné, že osoba alebo spoločnosť, ktorá investovala do vašich novín, začne kontrolovať jej obsah. Ak chcete vytvoriť úplne nezávislé noviny, skúste sa zdržať pomoci nepovolaných osôb a hromadiť svoj vlastný kapitál.

4

Môžete sa tiež pokúsiť zarobiť peniaze na platených reklamách umiestnených vo vašich novinách. To neprináša veľa peňazí, pretože v každom meste sú špeciálne noviny pre bezplatné inzeráty. Ak sa však vaše noviny medzi čitateľmi stanú populárnymi, je možné, že budú požadovať platené reklamy.

Odporúčaná