Obchodná komunikácia a etika

Ako rozdeliť firmu

Ako rozdeliť firmu

Video: Zvýšte výkonnosť vašej firmy - Aj malá firma môže fungovať ako Baťa alebo Toyota 2024, Júl

Video: Zvýšte výkonnosť vašej firmy - Aj malá firma môže fungovať ako Baťa alebo Toyota 2024, Júl
Anonim

Každý úspešný pridružený podnik spravidla získava kritické množstvo, po ktorom sa musí presunúť do novej fázy rozvoja. Zároveň je dôležité správne sa rozhodnúť, ako rozdeliť podnikanie. Je vhodné to urobiť takým spôsobom, aby nikto nebol urazený jeden druhého, zatiaľ čo podnik nebol zranený. To si často vyžaduje značné úsilie, najmä ak neexistuje jasný akčný plán. Mechanizmus rozdelenia podniku je v skutočnosti pomerne jednoduchý, hlavnou vecou je šikovne rokovať a správne zostaviť súpis dividend.

Image

Návod na použitie

1

Opíšte všetok majetok, ktorý je majetkom podniku, vypočítajte majetok spoločnosti, akcionár a ročný zisk. Všetky tieto činnosti sa môžu vykonávať s dôkladným preštudovaním súpisov a účtovníctva. Zohľadňuje sa stav aktív, ktoré sú na účtoch spoločnosti aj na zahraničných účtoch. Približné percento zisku možno vypočítať ako priemerný ročný sčítaním desiatich až dvadsiatich percentuálnych bodov. Najjednoduchšou možnosťou v tomto prípade je ponúknuť partnerom, aby si navzájom kúpili časť podniku.

2

Nestojí to len za preskúmanie stavu všetkých akcií, vrátane akcií iných vlastníkov. Nie je možné prinútiť akcionárov, aby predávali akcie, jedinou možnosťou je dohodnúť sa na podmienkach priaznivých pre obe strany.

3

Zdieľanie zdieľaných prostriedkov je rýchle. Je však dôležité nájsť špecialistu, ktorý bude pripravený vykonať dôkladnú kontrolu všetkých vkladov, ich úrokových sadzieb a ďalších bankových informácií.

4

Pri hľadaní nových partnerov a akcionárov venujte osobitnú pozornosť tým zákazníkom, ktorých solventnosť nie je na pochybách a môže sa použiť ako rozhodujúci faktor. Vašou úlohou je posunúť spoločnosť na novú úroveň. Skôr tá časť podniku, ktorá zostala po rozdelení. V tom nie je nič nemožné. Zamyslite sa nad obchodnou časťou ako s novým začiatkom a vaše nové podnikanie prekročí tú, ktorú ste rozdelili.

Užitočné rady

Je dôležité správne rokovať. V tomto prípade by sa osobitná pozornosť nemala venovať tomu, kto vynaložil väčšie úsilie na podnikanie, ale tomu, ako správne určiť podiel vlastníctva. Otázka akcionárov a aktív by sa mala riešiť súbežne.

Odporúčaná