Obchodné riadenie

Ako viesť register CJSC

Ako viesť register CJSC
Anonim

Register CJSC - informácie o spoločníkoch akciovej spoločnosti ao ich právach vo vzťahu k akciám tejto spoločnosti, ktoré sú cennými papiermi. Každá CJSC, aj keď je jej členmi len jedna osoba, je povinná zabezpečiť vedenie a uchovávanie registra akcionárov v súlade s čl. 22 spolkového zákona o akciových spoločnostiach.

Image

Návod na použitie

1

Od založenia spoločnosti je potrebné viesť evidenciu spoločnosti. Môže obsahovať viac ako 20 rôznych formulárov, nariadení a časopisov, ktoré sú vyplnené v prísnom súlade s právnymi predpismi Ruskej federácie. Register obsahuje informácie o všetkých bývalých a súčasných členoch spoločnosti, jej akcionároch, ako aj informácie o všetkých transakciách, ktoré sa vykonali s akciami tejto spoločnosti.

2

V prípade, že počet členov spoločnosti je vyšší ako 50, mala by sa jeho právomoc presunúť na špecializovaného registrátora. Zároveň samotná CJSC a jej vedenie nie sú oslobodené od zodpovednosti za ich údržbu a skladovanie.

3

Ak počet akcionárov uzavretej akciovej spoločnosti nepresiahne 50 osôb, jej evidenciu môže viesť osoba, ktorá je za to zodpovedná spomedzi členov spoločnosti. Toto je zvyčajne CEO. Od októbra 2008 bola na zamestnancov spoločnosti zrušená povinná požiadavka mať zamestnanca s kvalifikáciou špecialistu na finančnom trhu a povolenie viesť evidenciu cenných papierov.

4

Od novembra 2009 sa zavádza nový postup na nezávislé vedenie registra držiteľov registrovaných cenných papierov. Pri práci s registrom musíte byť vedený nariadením Federálnej služby pre finančné trhy z 13. augusta 2009, č. 09-33 / pz-n. Vypracovať a schváliť miestny regulačný dokument - pravidlá vedenia registra držiteľov registrovaných cenných papierov vašej spoločnosti.

5

Tieto pravidlá nepredstavujú informácie týkajúce sa obchodného tajomstva. Preto sú všetky uzavreté akciové spoločnosti povinné zverejňovať svoj text z internetu na svojej webovej stránke alebo na akomkoľvek inom informačnom zdroji. Zašlite vlastníkom cenných papierov - akcionárom CJSC - riadne overené kópie pravidiel vedenia registra.

Venujte pozornosť

Za porušenie postupu vedenia registra je stanovená administratívna zodpovednosť spoločnosti. Úradníci môžu byť pokutovaní až do 50 tisíc rubľov a samotná spoločnosť - až do 1 milióna rubľov.

Federálny zákon o akciových spoločnostiach. v roku 2018

Odporúčaná