management

Ako získať povolenie

Ako získať povolenie

Video: Kompletné pokyny na získanie povolenia na pobyt na Slovensku 2024, Jún

Video: Kompletné pokyny na získanie povolenia na pobyt na Slovensku 2024, Jún
Anonim

Začatie podnikania zakúpením franšízy je celkom výhodné: získate ready-made pracovnú spoločnosť so školeným personálom a rozpoznateľnou značkou. Zdá sa, že získanie franšízy je jednoduchšie ako kedykoľvek predtým, pretože na internete je veľa franšízových nákupných miest. Ale tu sú úskalia.

Image

Návod na použitie

1

Najprv sa rozhodnite, koľko peňazí ste ochotní investovať do firmy. Ak je táto suma značná, má zmysel minúť časť týchto peňazí na služby právnikov konzultantov franšízy. Pomôžu vám pri rozhodovaní o franšízorovi a zakúpia franšízu čo najziskovejšie.

2

Nie každý má však značné sumy peňazí. Ak sa rozhodnete kúpiť franšízu sami, urobte si čas na štúdium čo najviac stránok a ponúk na franšízy. Pozorne si prečítajte popis všetkých navrhovaných podnikov. Akonáhle ste sa zhruba rozhodli pre franšízovú možnosť, skúste vypracovať podnikateľský plán rozvoja vašej budúcej spoločnosti. Od franšízy to nepotrebujete ani vy, pretože vám to pomôže zistiť, či táto spoločnosť bude skutočne ziskovým podnikom v oblasti, v ktorej chcete vykonávať činnosti.

3

Je dôležité kriticky pristupovať k cene franšízy. Niekedy sú dosť vážne spoločnosti ponúkané za nízke ceny. Je potrebné vedieť, čo presne je v tejto cene zahrnuté. Je napríklad možné, že to nezahŕňa školenie zamestnancov. Zdá sa, že ide o malý detail, možno ho považovať za zanedbateľný. V praxi sa však môžete stretnúť s tým, že vaše podnikanie jednoducho nebude pracovať s nevyškolenými pracovníkmi a nebudete môcť platiť za školenie.

4

Získanie franšízy zahŕňa prácu s franšízy. To, ako presne bude implementovaná, však závisí iba od franšízy. V niektorých prípadoch môže pomôcť pri hľadaní miesta pre podnikanie a pri financovaní, ako aj poradenstvo pri podnikaní. Ak potrebujete takúto pomoc, musíte ju prediskutovať a zahrnúť do zmluvy. V opačnom prípade riskujete, že získate „holú“ spoločnosť, do ktorej musíte stále veľa investovať, nehovoriac o tom, že spočiatku sa môže stať, že podnikáte v neznámom druhu podnikania bez pomoci zvonku, ťažké.

5

Základným aspektom je vyplatenie peňazí franšízorovi. V niektorých prípadoch sa platí za dodaný tovar (napríklad, ak si kúpite obchod s oblečením určitej značky, potom zaplatíte za oblečenie tejto značky, ktoré pochádza od franšízy). Zmluva však môže obsahovať aj podmienku pevných odpočtov. Platba fixných súm je pomerne veľké riziko, pretože nie je známe, ako sa bude podnikanie rozvíjať. Je rozumné súhlasiť s takouto podmienkou iba vtedy, ak pevné odpočty predstavujú percento zisku.

ako získať povolenie

Odporúčaná