Druhy činností

Ako získať licenciu na prieskum

Ako získať licenciu na prieskum

Video: REKORD A PRIESKUM LIVE STRAM | Minecraft PE Let´s Play #191 | ALIEN SK/CZ 2024, Jún

Video: REKORD A PRIESKUM LIVE STRAM | Minecraft PE Let´s Play #191 | ALIEN SK/CZ 2024, Jún
Anonim

Na geodetické a kartografické činnosti v našej krajine sa vzťahuje zákon z 8. 8. 2001 č. 128-ФЗ „O licencovaní určitých druhov činností“, takže ak vaša spoločnosť alebo vy ako samostatný podnikateľ vykonávate geodetické práce, musíte na ne získať licenciu. Bez neho by tento druh činnosti nebol legitímny a jeho výsledky by nemohli byť predložené na prijatie.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete získať licenciu na prieskum, musíte predložiť vášmu územnému orgánu, ktorý dohliada na tieto činnosti, príslušnú žiadosť a dokumenty so súpisom. Žiadosť a zoznam priložených dokladov musia zodpovedať vzorkám schváleným v poradí Rosreestru z 29. júna 2010 č. P / 332 „Pri schvaľovaní foriem dokumentov, ktoré používa Federálna služba pre štátnu registráciu, katastrálny úrad a kartografiu v procese udeľovania povolení na geodetické činnosti a kartografické činnosti.“ “ V žiadosti uveďte všetky typy práce, ktoré bude vaša organizácia vykonávať.

2

Zoznam dokumentov - dodatky k žiadosti sú uvedené v článku 6 „Nariadenia o licenciách na geodetické činnosti a Nariadenia o licenciách pre kartografické činnosti“, ktorý bol schválený nariadením vlády Ruskej federácie z 21. novembra 2006 č. 705. Tieto dokumenty sú uvedené v dvoch alebo viacerých listoch. Šiť, číslo a pečať s vašou organizáciou. Zabezpečte všetky kópie dokumentov u notára. Ak dokument nie je certifikovaný, pripojte jeho originál.

3

Ak vaša spoločnosť súčasne vykonáva geodetické a kartografické práce, balík dokumentov sa pripravuje v jednej kópii. Pre geodetické a kartografické činnosti budete musieť samostatne napísať iba dva výkazy a zoznam pre každý typ vykonanej práce. Zoznamy špecialistov, ktorí sa budú zaoberať jednou alebo druhou činnosťou, sa tiež zostavujú osobitne. Doklad potvrdzujúci skúsenosť odborníka je kópiou jeho pracovnej knihy.

4

Všetky dokumenty a prihláška musia byť v samostatnom priečinku so súbormi, musia sa posúdiť do 45 dní odo dňa, keď bola prihláška zaregistrovaná. Počas tohto obdobia teritoriálna kontrola overí, či vaša spoločnosť spĺňa licenčné podmienky. Pripravte si na overenie kópiu výpisu z Jednotného štátneho registra právnických osôb, ktorého funkčné obdobie by nemalo byť dlhšie ako mesiac. Okrem toho budete potrebovať originály diplomov a pracovných kníh odborníkov, dokumenty pre geodetické prístroje a vybavenie a dokumenty potvrdzujúce ich metrologické skúšky. Pri kontrole budete tiež požiadaní o informácie o úradníkoch, ktorí budú dohliadať na geodetické a kartografické práce.

5

Po zaplatení štátneho poplatku a overení budete môcť získať licenciu na tieto typy činností. Licencia je platná 5 rokov.

Odporúčaná