Obchodné riadenie

Ako získať licenciu na vodku

Ako získať licenciu na vodku

Video: ? Recept na dezinfekciu rúk niekedy jadrový DIY ?CDC KTO ⚡Nemáte alkohol? Použite obiln 2024, Júl

Video: ? Recept na dezinfekciu rúk niekedy jadrový DIY ?CDC KTO ⚡Nemáte alkohol? Použite obiln 2024, Júl
Anonim

Predaj vodky a iných alkoholových výrobkov je ziskový podnik. Výnosy z predaja alkoholu často tvoria viac ako polovicu celkového obratu kaviarní a obchodov. Ak chcete predávať alkohol, musíte mať po ruke osobitnú licenciu. Ak chcete požiadať o licenciu, musíte zhromaždiť celý balík dokumentov.

Image

Budete potrebovať

  • - registračné dokumenty;

  • - povolenia;

  • - žiadosť o licenciu.

Návod na použitie

1

Najskôr si pripravte základné dokumenty vašej spoločnosti. Medzi ne patrí charta a zakladateľská zmluva. Budete tiež potrebovať osvedčenia o registrácii právnickej osoby, o registrácii u daňového úradu v mieste organizácie, o zápise do štátneho registra právnických osôb. Vytvárajte kópie týchto dokumentov.

2

Ak chcete získať informácie o tom, že nemáte nedoplatky na daniach a poplatkoch, kontaktujte daňový úrad.

3

Pripravte originál a kópiu osvedčenia o zhode licencovaného objektu s požiadavkami zdravotníckej a epidemiologickej služby. Ak nemáte k dispozícii záver SES alebo jeho platnosť vypršala, musíte sa obrátiť na príslušný orgán štátnej kontroly.

4

Pridajte k existujúcemu súboru dokladov osvedčenie o zhode komerčných priestorov s požiadavkami požiarnej bezpečnosti, ako aj jeho fotokópiu. Ak takýto dokument nemáte alebo sa jeho platnosť blíži ku koncu, požiadajte o zásah hasičský zbor. Pre jeho úspešný prechod je potrebné mať požiarny a vlámací poplach, núdzové východy, evakuačný plán, zapojenie v súlade s normami atď.

5

Pripraviť zmluvu s bezpečnostnou spoločnosťou mimo ministerstva o poskytovaní príslušných služieb.

6

Kópiu registračnej karty pokladnice, ako aj zmluvy o jej údržbe.

7

Pripravte si dokumenty potvrdzujúce vaše právo používať komerčné priestory (osvedčenie o vlastníctve alebo nájomnú zmluvu).

8

V licenčnom orgáne napíšte žiadosť o licenciu a počkajte na overenie súladu objektu licencie s požiadavkami naň.

Venujte pozornosť

Ak neexistuje povolenie na obchodovanie s alkoholom a výrobkami obsahujúcimi alkohol, môže sa uplatniť tak administratívna, ako aj trestnoprávna zodpovednosť.

Odporúčaná