Obchodné riadenie

Ako získať značku

Ako získať značku

Video: Můj malý pony S01E12 Osobní značka 1/5 (Český Dabing) 2024, Smieť

Video: Můj malý pony S01E12 Osobní značka 1/5 (Český Dabing) 2024, Smieť
Anonim

Ochranná známka (logo, ochranná známka) poskytuje svojmu majiteľovi určité materiálne výhody a vytvára pre neho dobrú povesť. Umožňuje vám tiež rozlíšiť medzi tovarom a výrobcami konkrétny výrobok, ktorého vlastnosti a kvalita sú vopred známe.

Image

Budete potrebovať

  • - náčrtky;

  • - cieľová skupina;

  • - počítač;

  • - prihláška ochrannej známky.

Návod na použitie

1

Ak chcete získať ochrannú známku, kontaktujte právnu kanceláriu: táto spoločnosť už má potrebné skúsenosti a prepojenia, ktoré pomôžu urýchliť proces získania vášho loga. Ak nemáte možnosť obrátiť sa na právnikov, požiadajte o registráciu ochrannej známky sami.

2

Nastavte, ako sa bude produkt uvádzať na trh. V tejto súvislosti určte, aké prvky by ste chceli vidieť na vašom označení ako symbol spoločnosti alebo odvetvia. Vytvorte sériu náčrtov (alebo objednávku od známeho návrhára). Vyberte dve alebo tri možnosti, ktoré sú vám najbližšie. Navrhnite im zameraciu skupinu, aby zistili, ktorú ochrannú známku by chceli vidieť iní ľudia.

3

Skontrolujte, či označenia vybrané cieľovou skupinou nie sú uvedené vo fonde ochranných známok zaregistrovanom v Ruskej federácii. Vyhľadajte tiež počiatočné označenia v databáze Rospatent. Ak to nemôžete urobiť sami - kontaktujte odborníkov na internete. V sieti sú široko zastúpené stránky právnych organizácií, ktoré poskytujú svoje služby v oblasti registrácie ochranných známok, najmä vyhľadávanie v databázach.

4

Porovnajte vybrané miniatúry s nájdenými informáciami. Ak je to potrebné, upravte obrázky tak, aby sa podobali existujúcim znakom.

5

Pripravte si ochrannú známku. V takom prípade musí meno žiadateľa zodpovedať názvu uvedenému v osvedčení o registrácii právnických osôb. Buďte tiež pripravení uviesť žiadateľovu adresu (uviesť ju v bezpečnostných dokumentoch) a kód OKPO.

6

Vybratý obrázok (farebný alebo čiernobiely) odošlite na registráciu ako ochranná známka. Získajte ochranný certifikát ochrannej známky a právne potvrdenie platnosti tohto certifikátu. Vytvorte registrovanú ochrannú známku ako nehmotné aktívum podniku.

Venujte pozornosť

Napriek skutočnosti, že čas potrebný na získanie ochrannej známky bol v poslednom čase skrátený, tento postup trvá určitý čas. Buďte pripravení, že musíte čakať asi rok.

Užitočné rady

Ak potrebujete získať ochrannú známku čo najskôr - objednajte urýchlenú registráciu. V takom prípade zaplatíte viac, ale ušetríte pár mesiacov.

Odporúčaná