management

Ako vytvoriť plán na rok

Ako vytvoriť plán na rok

Video: Online webinár: Ako si vytvoriť jednoduchý biznis plán 2024, Smieť

Video: Online webinár: Ako si vytvoriť jednoduchý biznis plán 2024, Smieť
Anonim

„Začiatok nového roka, nový život!“ - ako často to počujeme od našich blízkych. Možnosti „nového života“ sa môžu líšiť: začnem chodiť do fitnescentra, budem povýšiť do práce, pôjdem na dovolenku do Talianska … Ale tu sú darčeky rozbalené, šampanské opité, olivier sa zje a opäť sa venujeme každodenným činnostiam. Áno, stále chceme skutočne ísť do fitnescentra a predplatné už bolo zakúpené, ale je to len dnes, čo je zajtra, je to biznis, a dokonca aj cez víkend sa zdá, že to nebude možné vymaniť … Ako sa môžeme naučiť plánovať svoj čas tak, aby byť v čase?

Image

Budete potrebovať

  • - 30 minút

  • - pokojná atmosféra

  • - hárok papiera

Návod na použitie

1

Nepísané nepatria. Najprv si napíšte svoje ciele. Bez ohľadu na to, aké sú malé alebo veľké. Nechajte najskromnejší cieľ zaujať písomnú formu: pomôže to lepšie ho formulovať a ďalej štruktúrovať. Nebojte sa snívať - ​​bez sna nemôže existovať účel.

2

Pravdepodobne nie každý z vašich cieľov sa dá dosiahnuť za rok. Zamyslite sa nad tým, aké kroky podniknete na dosiahnutie tohto cieľa a ako dlho je reálne dokončiť každý krok. Štruktúrujte svoj cieľ a nechajte ho rozdeliť na mnoho malých a čiastkových bodov. Je dôležité vidieť konkrétne malé ciele. A čo je najdôležitejšie, stanoviť konkrétny konečný termín pre každú položku. Tu je jednoduchý príklad:

Cieľom je ísť do Ríma v septembri na dva týždne. Postupujte takto:

1) Vypočítajte odhadované náklady na cestu.

a) Opýtajte sa priateľov, ktorí nedávno cestovali do Talianska.

b) Vyhľadajte informácie na internete.

Termín: 10. januára.

2) Vypočítajte si, koľko bude potrebné odložiť z platu za cestu. Termín: 10. januára.

3) Každý mesiac ušetriť 10 000 rubľov z platu. Trvanie: od januára do júla 20. dňa.

4) Rozhodnite sa, ako čo najlepšie ísť: kúpte si prehliadku alebo vyrazte „sami“. Termín: do júna.

5) Ak ste si vybrali prehliadku, sledujte zaujímavé ponuky na webových stránkach cestovnej kancelárie. Trvanie: od marca do júna.

5) Ak sa rozhodnete ísť sami, rezervujte si lety a hotel.

a) Opýtajte sa priateľov, ktorí nedávno cestovali do Talianska.

b) Vyhľadajte informácie na internete.

c) Vyberte si najvýhodnejšie ponuky.

Termín: jún.

6) Postarajte sa o vízum. Trvanie: júl - august.

7) Prijímať / zhromažďovať všetky dokumenty na cestu. Termín je august - začiatok septembra.

8) Zakúpenie sprievodcu a ďalších vecí potrebných na cestu. Termín je august - začiatok septembra.

Možno sa také podrobnosti zdajú byť zbytočné, ale potom nič nezabudnete a narazíte na „nástrahy“.

3

Vyberte najdôležitejší a najdôležitejší cieľ. V tejto chvíli je pre vás dôležité. Zvýraznite ho vo svojom pláne inou farbou a venujte mu osobitnú pozornosť. Premýšľajte o nej, diskutujte s priateľmi a rodinou, ak nie je príliš osobná. Možno niektorí budú vnímať vašu koncentráciu s ironickým úsmevom, ale musíte splniť svoj plán, a nie ísť s prúdom, však? A určite vo vašom prostredí bude najmenej niekoľko aktívnych a ambicióznych ľudí, ktorí sú už dlho zvyknutí byť majstri svojho života, plánovať a implementovať plány namiesto toho, aby len chodili do práce a robili súčasné veci. Spravidla sú títo ľudia veľmi energickí a infikujú ostatných svojou energiou. Stojí za to komunikovať s nimi častejšie.

4

Ihneď podniknite kroky. Nie po sviatkoch, nie od pondelka a nie zajtra, ale dnes, teraz. Koľko úžasných záväzkov a cieľov sa nedosiahlo z dôvodu neodôvodneného oneskorenia!

5

Nevkladajte plán do najvzdialenejšej zásuvky na stole, nechajte ho pred vašimi očami. Znovu si prečítajte, premýšľajte o svojich cieľoch. Koniec koncov, toto sú vaše ciele, naozaj chcete dosiahnuť všetko, čo ste napísali. Stimuluje to váš energetický náboj. A aké príjemné bude na konci decembra uvedomiť si, čo ste chceli, naplánovali a čo je najdôležitejšie - urobili!

Užitočné rady

Zaznamenajte si svoje ciele v súčasnom čase.

Zostavte jednotlivé ciele, počnúc slovom „I“.

Pridajte nové nápady a ciele.

Odporúčaná