obchodné

Ako získať status malého podniku

Ako získať status malého podniku

Video: Mimi šéf 2: Rodinný podnik (2021) CZ dabing HD trailer 2024, Júl

Video: Mimi šéf 2: Rodinný podnik (2021) CZ dabing HD trailer 2024, Júl
Anonim

Na uznanie podniku ako malého stačí splniť zákonné obmedzenia týkajúce sa počtu zamestnancov, ročných príjmov a podielu účasti štátu alebo obce. Avšak v mnohých zakladajúcich subjektoch Ruskej federácie existujú osobitné registre, do ktorých môže byť zahrnutý podnik alebo podnikateľ. Napríklad v Moskve je to register malých a stredných podnikov. Ich prítomnosť v regiónoch by sa mala objasniť v štruktúrach podporujúcich podnikanie konkrétneho subjektu Ruskej federácie.

Image

Budete potrebovať

  • - v prípade potreby žiadosť o zápis do registra, so žiadosťami;

  • - výpis z zjednoteného štátneho registra právnych subjektov alebo USRIP;

  • - štatistické kódy (pre právnické osoby);

  • - informácie o priemernom počte zamestnancov so značkou daňového inšpektorátu za predchádzajúci rok;

  • - daňové hlásenie alebo vyhlásenie spoločnosti alebo podnikateľa za posledný rok s daňovou známkou;

  • - výpis z registra akcionárov (iba pre CJSC a OJSC);

  • - plnomocenstvo;

  • - pas.

Návod na použitie

1

Vyplňte žiadosť o zápis do registra. Nájdete ho na internete na webových stránkach štruktúr na podporu podnikania (v Moskve, oddelenia na podporu malých a stredných podnikov alebo stredísk na podporu podnikania v administratívnych okresoch). Ak existujú pobočky a zastúpenia, vyplňte aj príslušnú prílohu k žiadosti. Ak sa chcete zaregistrovať ako právnická osoba, musíte vyplniť aj žiadosti o informácie o zakladateľoch a formách účtovnej závierky.

2

Pripravte si plnomocenstvo pre zástupcu, ktorý predloží dokumenty jednému okienku oddelenia podpory malých podnikov. Pre spoločnosti je povinné, aby si podnikatelia, ak sami predložia dokumenty, dokázali bez plnej moci. Notárske overenie sa nevyžaduje, postačuje podpis vedúceho alebo podnikateľa a pečať.

3

Zhromaždite balík potrebných dokumentov. V zásade ide o dokumentáciu, ktorá už je v rukách zástupcov spoločnosti alebo podnikateľa: - daňové správy a informácie o priemernom počte zamestnancov s daňovou známkou, - štatistické kódy (iba pre spoločnosti), - výpis z registra akcionárov (iba pre CJSC a OJSC).). Budete musieť vziať aktuálny výpis z USRIP alebo USRLE, pretože jeho platnosť je obmedzená. Väčšina dokumentov sa poskytuje na overenie v origináli a vracajú sa žiadateľovi. V službe jedného okna zostáva iba vyhlásenie a plnomocenstvo.

4

Vezmite si celý balík dokumentov v čase recepcie zo služby jedného okna oddelenia podpory malých a stredných podnikov vo vašom okrese. Zvyčajne sú v rovnakej miestnosti ako okresné centrum na podporu podnikania. Presné adresy a otváracie hodiny nájdete na webových stránkach oddelenia alebo okresného centrálneho distribučného centra.

5

Ak sú dokumenty v poriadku, v lehote stanovenej zamestnancom servisu dostanete potvrdenie o zápise do registra. Stupeň pripravenosti certifikátu môžete sledovať na webovej stránke Centrálneho distribučného centra vo vašom okrese.

Venujte pozornosť

Hlavným prínosom pre malé a stredné podniky je možnosť uplatňovania zjednodušeného daňového systému. Aby sme sa k nemu dostali, nie je potrebné potvrdzovať stav malého podniku. Stačí predložiť žiadosť v stanovenej podobe daňovému úradu - optimálne okamžite pri predkladaní dokladov na registráciu spoločnosti alebo jednotlivého podnikateľa. Kritériá pre možnosť použitia zjednodušených systémov sú o niečo prísnejšie ako priradenie malým podnikom.

Pobyt v registri malých a stredných podnikov neprináša žiadne hmatateľné výhody.

Odporúčaná