obchodné

Ako získať licenciu na inštaláciu vodomerov

Ako získať licenciu na inštaláciu vodomerov

Video: Jasne červená moderná kompaktná obytná dodávka Hymer Ayers Rock 2024, Júl

Video: Jasne červená moderná kompaktná obytná dodávka Hymer Ayers Rock 2024, Júl
Anonim

Aby sa ušetrili účty za energie, stále viac ľudí sa uchyľuje k inštalácii vodomerov na teplú a studenú vodu v byte. Faktom je, že vodomery počítajú skutočnú spotrebu vody, ktorá je oveľa menšia, ako naznačujú energetické spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

Kontaktujte svoju organizáciu bývania v komunite. Napíšte vyhlásenie o inštalácii vodomerov na teplú a studenú vodu v byte a prevode účtov za elektrinu podľa ich pokynov. Zamestnanci bytovej organizácie sú povinní poskytnúť zoznam licencovaných podnikov špecializujúcich sa na inštaláciu vodomerov pre bytové domy.

2

Inštalujte vodomery odbornou spoločnosťou. Zamestnanci inštalačnej organizácie vypočítajú počet potrebných meračov na studenú a teplú vodu v závislosti od vnútorného zapojenia kanalizácie a vodovodných potrubí v byte.

3

Pred inštaláciou vodomerov opravte kanalizačné a vodovodné potrubie, v prípade potreby vymeňte vodovodné kohútiky a inštalatérske práce. Odborník inštalačnej spoločnosti pre vás vyberie vodomer podľa technických charakteristík vášho bytu.

4

Požiadajte odbornú inštalačnú spoločnosť o tieto doklady: inštalačná licencia, zmluva na inštaláciu vodomerov na teplú a studenú vodu, osvedčenie o zhode pre podnik a pasy všetkých nainštalovaných vodomerov.

5

Po inštalácii vodomerov vyzvite na overenie zástupcov bytovej organizácie. Bytová organizácia vypracuje zákon o uvedení do prevádzky inštalovaných meračov teplej a studenej vody. Akt je tripartitný. Podpisuje ho dodávateľ elektrickej energie zastupujúci bytovú organizáciu, špecializovaná spoločnosť zaoberajúca sa inštaláciou vodomeru a vlastník bytu.

6

Uzavrieť dohodu s bytovou službou o platení poplatkov za teplú a studenú vodu na nainštalovaných meračoch. Odobrať a odovzdať údaje z merača teplej a studenej vody do verejnej siete. Platte mesačne spotrebovanú vodu v súlade so schválenými údajmi o tarifách a vodomeroch.

Odporúčaná