management

Ako prísť s akciou v roku 2017

Ako prísť s akciou v roku 2017

Video: Ideální portfolio (nejen) na rok 2017: Základem by měly být akcie, věří expert 2024, Júl

Video: Ideální portfolio (nejen) na rok 2017: Základem by měly být akcie, věří expert 2024, Júl
Anonim

Predajcovia tovaru a služieb majú vždy záujem prilákať a udržať nových kupujúcich. V tomto môžu pomôcť cielené zásoby zamerané na zvýšenie spotrebiteľského dopytu. Jedným z najbežnejších scenárov takýchto akcií je získanie dodatočných bonusov za nákup tovaru. Úspešné vedenie takýchto udalostí do značnej miery závisí od kvality ich prípravy.

Image

Návod na použitie

1

Pochopte, kto bude účastníkom akcie. V prvom rade ide o potenciálnych kupujúcich, ktorí odpovedali reklamnej spoločnosti a navštívili obchodnú spoločnosť. Ďalším účastníkom nadchádzajúcej kampane sú pracovníci obchodu, tj predajcovia. Samotná reklama nepredáva nič, úspešný predaj je 80% závislý od schopnosti predajcu ponúknuť produkt. Tretím protagonistom je manažér obchodu (manažér, správca alebo riaditeľ). Táto osoba nastaví tón pre celú akciu.

2

Určite motívy účastníkov akcie. Rozdiel v motivácii účastníkov je spôsobený ich rozdielnymi záujmami. Kupujúci reaguje na propagáciu v nádeji, že získa tovar za najnižšiu cenu a získa ďalšie výhody vo forme služby alebo bonusov. Predávajúci má záujem o vecné odmeny a bonusy za vykonanú prácu. Správca má okrem odmeňovania záujem aj o povýšenie na kariérny rebrík, zvýšenie objemu predaja podniku.

3

Pripravte sa na rozmanité publikum. Muž alebo žena, študent alebo dôchodca môžu prísť za práčkou alebo chladničkou. Bonus vo forme pracieho prášku do práčky poteší hostesku doma, ale môže nechať ľahostajného muža, ktorý si chce kúpiť lístok na futbalový zápas. Preto sa starajte o rôzne bonusy. Môže ísť o krabicu piva, 20 litrov benzínu, chemikálií pre domácnosť, počítačového príslušenstva, predplatné do salónu krásy atď. Ukážte svoju fantáziu.

4

Uistite sa, že sú vaše bonusy aktuálne. V polovici augusta môžete ponúknuť školské potreby ako darček pred Novým rokom - súpravu vianočných hračiek.

5

Urobte kampaň úspešnejšou tým, že pre každého zákazníka vymyslíte malý a lacný darček. Je to lepšie ako nakresliť jedno auto vôbec, pretože pravdepodobnosť výhry je veľmi malá a kupujúci o tom dobre vedia. Nedostatok kupujúcich zbavený pozornosti vytvára lojalitu k obchodu.

6

Pomyslite na jednoduchú schému na získanie bonusu alebo ceny. Darčeky odovzdajte ihneď po zakúpení produktu. Napríklad, ak si darček vyžaduje účasť na kontrolnom čísle, zvážte jasnú technológiu na vyplnenie príslušného letáka, čo by mal urobiť predajca, nie kupujúci.

7

A nakoniec vyzvite kupujúceho, aby si vybral darček z niekoľkých možností. Schopnosť voľby pozitívne ovplyvňuje náladu kupujúceho. Hlavná vec je, že nie je príliš veľa možností, inak by sa akcia mohla zmeniť na primitívny „blší trh“.

Ako prísť s akciou, ktorá sa predáva

Odporúčaná