nepopulárne

Ako predať kaviareň

Ako predať kaviareň

Video: Eg café je na predaj. 2024, Júl

Video: Eg café je na predaj. 2024, Júl
Anonim

Zdá sa, že v centre Moskvy sú kaviarne a reštaurácie na každom kroku. Napríklad podľa štatistík má jeden Muskovite 7-krát menej kaviarní ako jeden New Yorker. Investori sú si toho vedomí, preto túži po kúpe kaviarní a reštaurácií. Čo ak sa chcete z tohto podnikania dostať?

Image

Návod na použitie

1

Nájdenie kupca do kaviarne nie je problém. Nájdete ju samostatne aj prostredníctvom firemných obchodov, ktoré predávajú ready-made podniky. Existuje veľa kaviarní na predaj, takže existujú stránky, ktoré sa v nich špeciálne špecializujú. Ale stále to nestojí za to začať.

2

Prvým krokom by malo byť obrátiť sa na právnickú firmu, aby vykonala postup povinnej starostlivosti na posúdenie právneho stavu vašej kaviarne. Ako napríklad vyzerá krajina pod kaviarňou? Tento a ďalšie podobné momenty sa najlepšie objasnia bezprostredne pred transakciou. Predaj kaviarne s právnymi problémami je ťažší.

3

Po takejto kontrole stavu kaviarne zvyčajne advokátska kancelária dáva majiteľovi odporúčania, ako vyriešiť právne problémy. Ak tak urobíte, potom sa kaviareň môže predávať rýchlejšie a drahšie.

4

Ďalším krokom je vyhodnotenie kaviarne. Zvyčajne to vykonávajú odborníci so skúsenosťami v reštaurácii, pretože kaviarne a reštaurácie majú svoje vlastné špecifiká. Niektorí sa mylne domnievajú, že kaviareň je iba miestnosť so stolmi a zariadením. V skutočnosti pri predaji kaviarne predávate stálym zákazníkom aj dodávateľom a prípadne dobre umiestnenú budovu alebo právo prenajať si túto budovu s pozemkom.

5

Pri predaji kaviarne musíte zaistiť dôvernosť, pretože hrozí strata stálych zákazníkov. Keď sa dozvedeli, že vaša kaviareň je na predaj, môžu sa rozhodnúť, že už to nebude tak chutné, a tak choďte hľadať iné miesto na pracovný obed a stretnutia pri šálke kávy.

6

Väčšina kaviarní sú spoločnosti s ručením obmedzeným - LLC. To znamená, že samotná transakcia bude vykonaná ako zmluva o predaji akcií v LLC. Je potrebné pripomenúť, že takáto zmluva zo zákona musí byť uzavretá v notárskej forme. Advokátska kancelária sa spravidla najíma aj na prípravu a uzavretie takejto dohody.

  • Webová stránka o reštaurácii. v roku 2019
  • ako predať reštauráciu v roku 2019

Odporúčaná