ostatné

Ako predávať tovar na Ukrajinu

Ako predávať tovar na Ukrajinu

Video: S. Mizík: Zahraničné reťazce zničili slovenských predajcov a teraz nám predávajú druhotriedny tovar 2024, Júl

Video: S. Mizík: Zahraničné reťazce zničili slovenských predajcov a teraz nám predávajú druhotriedny tovar 2024, Júl
Anonim

Na online aukciách môžete predávať akýkoľvek produkt takmer do ktorejkoľvek krajiny na svete. Vrátane Ukrajiny, ktorá stále nemá jasný právny rámec pre obchod s Ruskom.

Image

Návod na použitie

1

Prejdite na niektorú zo známych aukcií online (napríklad na eBay). Vyberte si, ktorý produkt chcete predať do tejto krajiny. Skontrolujte zoznam tovaru, ktorý je v Rusku a v zahraničí zakázaný na predaj.

2

Ak názov vášho produktu nie je uvedený v tomto zozname, zaregistrujte sa na aukcii. Proces registrácie prebieha vo viacerých etapách. Na dokončenie registrácie na niektorých aukciách budete potrebovať elektronické kópie pasu a DIČ. Systém skontroluje vaše dokumenty a potom dostanete prihlasovacie meno a heslo na vstup do systému.

3

Po prihlásení do systému sa dostanete na „Osobný účet“, v ktorom môžete neskôr sledovať obchodný proces. Poznámka: za každú online aukciu sa účtuje malá provízia za každú predanú dávku.

4

Ak je inzercia povolená aukčnými pravidlami, uverejnite ju na webe. Za týmto účelom fotografiu produktu tak, aby čo najrýchlejšie pritiahla pozornosť potenciálnych kupujúcich. Názov dávky musí zodpovedať názvu produktu, ktorý chcete predať. Podrobne ich opíšte (druh, hmotnosť, veľkosť atď.).

5

V opise položky uveďte čo najviac spôsobov platby (bankové prevody, elektronické peniaze, poštové prevody). Zadajte niekoľko spôsobov dodania tovaru (vrátane poštovej služby, doručovacej služby atď.). Ak ste napísali, že jedným zo spôsobov doručenia je doručenie kuriérom (súkromná spoločnosť), nezabudnite sa predtým opýtať, či má kuriér dohodu s colnými službami Ruska a Ukrajiny o preprave tovaru.

6

Tradičné metódy predaja tovaru môžete samozrejme použiť tak, že zverejníte napríklad reklamy na jeho predaj v ukrajinských novinách alebo na internetových portáloch a uzatvoríte dohody so zákazníkmi priamo na Ukrajine. Ak však má váš produkt nejakú hodnotu alebo ak s Ukrajinou nebudete obchodovať po celý čas (kvôli zľavám, ktoré od vás pravidelne žiadajú stáli zákazníci z tejto krajiny), potom je najlepšie použiť aukcie online.

Odporúčaná