Obchodné riadenie

Ako predať časopis

Ako predať časopis
Anonim

Ak chcete, aby sa váš časopis predával, musíte ho správne inzerovať pre čitateľov, a preto musíte najskôr rozhodnúť o čitateľovi. Existuje veľa spôsobov reklamy, tu môžete ukázať svoju fantáziu a vybrať si najvhodnejší (a najmenej nákladný).

Image

Návod na použitie

1

Vydanie časopisu je jedným z typov tvorby zisku. Aby ste mohli profitovať z uverejnenia vášho časopisu, je dôležité stanoviť jeho predaj. Najbežnejším spôsobom, ako zvýšiť predaj alebo prinútiť spotrebiteľov, aby si časopis kúpili prvýkrát, je jeho propagácia. Spôsob inzercie časopisu závisí od jeho čitateľstva - je nepravdepodobné, že by inzercia časopisu pre bohaté domácnosti bola podobná hviezdnej reklame časopisu pre mládež.

2

Nasledujúce kritériá pomôžu pomerne zreteľne identifikovať čitateľov vášho denníka:

1. Pohlavie Časopisy si častejšie kupujú ženy, ale mnoho časopisov je aj pre mužov.

2. Vek čitateľov.

3. Finančná situácia.

4. Kultúrna (intelektuálna) úroveň.

5. Záujmy. Čítanie o pestovaní kvetín je zvyčajne zaujímavejšie pre ženy a pre autá pre mužov.

Po zistení, že čitateľmi vášho časopisu budú pravdepodobne napríklad bohaté ženy od 28 do 40 rokov s pomerne vysokou intelektuálnou úrovňou a záujmom o kariéru a podnikanie, už viete veľa o potrebnej reklamnej kampani.

3

Existuje mnoho spôsobov, ako inzerovať časopis: sú to plagáty v metre a na ulici a distribúcia propagačných čísel (najmä táto metóda je vhodná pre prvé vydanie časopisu), bannery na internete a prítomnosť stránky, na ktorej by sa uverejňovali hlavné články časopisu. Váš výber reklamy v časopise by mal závisieť od vášho rozpočtu a čitateľstva. Kde sa najčastejšie stretávate so svojimi čitateľmi? Čo jazdia? Ako často majú prístup na internet? Tieto a ďalšie otázky si musíte položiť pred určením reklamnej stratégie.

4

Zoberme si príklad časopisu pre bohaté ženy vo veku od 28 do 40 rokov, ktoré sa zaujímajú o kariéru a podnikanie. Určite trávia veľa času v kancelárii, cez víkendy chodia do fitnes klubov, stretávajú sa s priateľmi v kaviarňach a reštauráciách a navštevujú obchody. S najväčšou pravdepodobnosťou riadia autá a každý deň majú prístup na internet. V tomto prípade možnosť s reklamou v metre okamžite zmizne a možnosť s reklamnými pruhmi na internete a na webovej stránke je práve správna. Tiež vhodné stojany s bezplatnými časopismi v kaviarňach a reštauráciách, fitnes kluboch. Aby časopis získal pomerne veľkú čitateľskú pozíciu a aby sa v budúcnosti dobre predával, je rozumné najskôr vydať niekoľko bezplatných čísel na zistenie faktov (ako tomu bolo napríklad v časopise Big City).

Odporúčaná