obchodné

Ako vložiť čiarový kód na produkt

Obsah:

Ako vložiť čiarový kód na produkt

Video: Using Barcodes with Registered Products 2024, Júl

Video: Using Barcodes with Registered Products 2024, Júl
Anonim

Informácie obsiahnuté v čiarovom kóde charakterizujú nielen tovar, takéto kódovanie pomáha viesť evidenciu zásob, riadiť pohyb tovaru v rámci spoločnosti. Ak však chcete na svoje výrobky pripevniť čiarový kód, musíte prejsť príslušnými postupmi.

Image

Čiarový kód pre vaše výrobky

Získanie čiarového kódu typu EAN-13 znamená zapojenie sa do medzinárodnej organizácie EANCODE. Najprv musíte vyplniť žiadosť o členstvo v súlade so zavedeným formulárom. K dokumentu je priložený kompletný register výrobkov, ktoré sa chystáte na čiarový kód. Ďalším krokom je prevod účtu EANCODE na vstupné vo výške 10 000 rubľov plus náklady na údržbu (podpora databázy) za prvých 12 mesiacov - 5 000 rubľov. V budúcnosti bude poplatok pozostávať iba z 5 000 ročne.

Ak chcete urýchliť postup získania kódu, môžete poslať oba dokumenty - žiadosť, zoznam produktov, platobné údaje na adresu, informácie, ktoré sa majú odoslať, musia byť vydané ako súbory Word, Exel (nie sú potrebné žiadne výtlačky a podpisy).

Podnikový čiarový kód

Kód produktu je možné použiť iba pre potreby vašej spoločnosti. V takýchto prípadoch by mala byť prvá číslica „2“. Táto predpona znamená: „na interné použitie“. Napríklad ktorýkoľvek hypermarket môže na začiatku nezávisle vyrábať štítky so spojkou a prilepiť ich na výrobky, ktoré nemajú čiarový kód výrobcu. Štruktúru kódu určuje užívateľ.

Je potrebné dodať, že okrem EAN-13 sa na svete používa 225 ďalších typov čiarových kódov. Každá spoločnosť má právo zvoliť si najvhodnejší kódex, ktorého štruktúra bola vyvinutá samotnou organizáciou. Môže to byť napríklad nielen názov tovaru, ale aj názov jednotky podniku, vozidla, zamestnanca, sprievodný doklad. Tento kód je vhodný na správu dokumentov a interné účtovníctvo.

Odporúčaná