obchodné

Ako skontrolovať zmluvnú stranu pre USRIP

Obsah:

Ako skontrolovať zmluvnú stranu pre USRIP
Anonim

Overenie protistrany pomocou USRIP je potrebné, ak existujú pochybnosti o jej štatúte alebo spoľahlivosti informácií, ktoré poskytuje. Na overenie by ste mali použiť špeciálnu službu dostupnú na oficiálnej webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruskej federácie alebo požiadať daňový úrad o pravidelné prehlásenie.

Image

Daňové úrady odporúčajú, aby sa pri uzatváraní akýchkoľvek občianskoprávnych zmlúv kontrolovali údaje protistrán pomocou osobitných nástrojov. Takéto kontroly sú potrebné, aby sa zabránilo podvodom, poskytovaniu nepravdivých údajov od bezohľadných organizácií, individuálnych podnikateľov. Výsledkom auditu bude každá zainteresovaná osoba, ktorá získa výpis, v ktorom sa zaznamenajú základné informácie o protistrane, čo výrazne zjednoduší nadchádzajúcu spoluprácu s ním. Na overenie sa môžu použiť dve hlavné metódy: osobitná služba na oficiálnej webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruskej federácie a písomná žiadosť daňovému inšpektorátu o poskytnutie potrebných informácií.

Použitie služby na kontrolu protistrán

Najjednoduchší spôsob, ako skontrolovať protistranu v jednotnom registri štátnej registrácie, je použitie elektronickej služby na oficiálnej webovej stránke RF Federal Tax Service. Ak chcete implementovať túto metódu, musíte prejsť na tento zdroj, kliknite na odkaz „Obchodné riziká: skontrolovať seba a protistranu“, ktorý sa nachádza v ponuke „Elektronické služby“. Vo výsledku sa otvorí okno so špeciálnym formulárom na vyplnenie a vyhľadávanie. V hornej časti tohto formulára vyberte položku „Individuálny podnikateľ / roľnícka farma“ a potom zadajte konkrétne údaje podnikateľa, ktorý sa má vyhľadať.

Užívateľ je vyzvaný, aby vyhľadával podľa OGRNIP / TIN (ktorýkoľvek z týchto parametrov si môže vybrať) alebo podľa mena a oblasti zmluvnej strany. Najjednoduchšia a najpresnejšia je metóda pomenovaná podľa mena, pretože vylučuje menovky. Do špeciálneho riadku zadajte OGRIP alebo DIČ protistrany, potom vyplňte verifikačný kód a kliknite na „Nájsť“. Vo výsledkoch vyhľadávania bude možné stiahnuť stručný výpis o tomto podnikateľovi.

Odporúčaná