Obchodné riadenie

Ako zlikvidovať LLC

Obsah:

Ako zlikvidovať LLC

Video: How to change Power Transfer Unit (PTU) Fluid. Drain and Fill (Easy) | Lincoln mkS 2024, Júl

Video: How to change Power Transfer Unit (PTU) Fluid. Drain and Fill (Easy) | Lincoln mkS 2024, Júl
Anonim

Likvidácia LLC je skôr energeticky náročný postup, ktorý je možné dokončiť bez pomoci odborníkov. Spoločnosť LLC by pri uzatváraní mala vychádzať z regulačných aktov. Ak sú všetky dokumenty správne vyplnené a predložené včas, postup bude pokračovať bez ďalších výdavkov. Likvidácia spoločnosti s dlhmi je omnoho ťažšia, pretože bude musieť splniť svoje finančné záväzky, v opačnom prípade daň odmietne likvidovať. Ak právnická osoba nie je schopná splatiť dlhy, je lepšie začať konkurzné konanie.

Image

Prvý krok

Akékoľvek zmeny v zakladajúcich dokumentoch musia byť registrované na daňovom úrade. Každá fáza likvidácie sa premieta do Jednotného štátneho registra právnych subjektov, napríklad po predložení prvej žiadosti sa v registri objaví značka „v likvidácii“. Tento dokument bude potrebný na odoslanie reklamy médiám.

Na úspešné absolvovanie všetkých fáz tohto postupu je potrebné správne vyplniť a predložiť dokumenty registračným orgánom včas. Pred začatím je najlepšie vykonať daňové vyrovnanie s kontrolou, pretože akýkoľvek dlh do rozpočtu môže spôsobiť odmietnutie likvidácie. Vyhlásenie o stave zúčtovania s rozpočtom sa pripravuje asi za 10 dní, na jeho získanie stačí požiadať inšpektora o vyhlásenie.

Akékoľvek kroky súvisiace s registráciou spoločnosti musia byť schválené predstavenstvom. Z tohto dôvodu sa konajú stretnutia. Niekedy jedna osoba koná ako zakladateľ, ale to neznamená, že by sa schôdza nemala konať. V takom prípade sa rozhodnutie prijíma výlučne a protokol podpisuje jedna osoba. V prípade veľkého počtu účastníkov musí byť súhlas so zaregistrovaním zmien podpísaný všetkými účastníkmi stretnutia.

Zápisnica zo zasadnutia musí nevyhnutne obsahovať tieto informácie: registračné údaje spoločnosti, pasové údaje účastníkov spoločnosti. Protokol tiež stanovuje zloženie likvidačnej komisie, volí likvidátora, ktorý sa bude týmto postupom zaoberať.

Likvidátor musí do 3 dní od podpísania účastníkmi protokolu poslať Federálnemu daňovému úradu vyhlásenie o rozhodnutí. Na registráciu likvidácie je potrebné podať oznámenie federálnej daňovej službe vo forme P15001. Na registráciu zmien bude potrebné rozhodnutie účastníkov spoločnosti. Podpis na žiadosti musí byť pripojený za prítomnosti notára.

Je potrebné poznamenať, že na poslednej strane žiadosti by sa mal likvidátor napísať ručne, v opačnom prípade by inšpekcia nemohla prijať hotový dokument a osoba bude musieť vyplniť novú žiadosť a znova zaplatiť za notárske služby. V notárskej kancelárii sa vyžaduje podpis, protokol valného zhromaždenia, registračné dokumenty, pas likvidátora a podľa toho aj samotná žiadosť.

Oznámenie vo forme Р15001 a zápisnica z valného zhromaždenia je možné samostatne predložiť daňovému úradu alebo ho môžete zaslať poštou s popisom investície. V druhom prípade treba pamätať na to, že ak sa dokumenty predkladajú poštou, budete musieť dostať odpoveď od registračného orgánu prostredníctvom poštového operátora.

Druhý krok

Po zápise do registra, že spoločnosť začala konanie o ukončení, likvidátor musí uverejniť oznámenie o hroziacej likvidácii v časopise Vestnik gosudarstvennogo registratsii. Môžete umiestniť reklamu prostredníctvom osobitného formulára na oficiálny zdroj časopisu alebo prostredníctvom zástupcov časopisu, ktoré sú takmer vo všetkých veľkých mestách. Vlastné predloženie je lacnejšie. Vyplnenie formulára je jednoduché. Po zadaní všetkých registračných údajov na webe sa reklama vygeneruje automaticky.

Je potrebné uverejniť oznámenie o likvidácii, aby veritelia mohli predložiť svoje pohľadávky pred ukončením konania. Podľa zákona musí likvidátor písomne ​​oznámiť svojim protistranám lehotu na uplatnenie nárokov. Táto lehota nesmie byť kratšia ako 2 mesiace od dátumu uverejnenia oznámenia. V tom istom období môže daňový inšpektorát vykonať audit spoločnosti v teréne, takže sa spoločnosť musí vopred pripraviť na interakciu s úradmi. Po overení a vyrovnaní s veriteľmi má organizácia právo uzavrieť zúčtovacie účty v bankách.

Krok tri

Po dvoch mesiacoch musí likvidátor zorganizovať schôdzu, aby schválil priebežné vykazovanie. V takom prípade je zostatok potrebný na určenie finančnej situácie spoločnosti. Podávanie správ by malo obsahovať informácie o majetku spoločnosti LLC, o základnom imaní. Do správy by sa mali zahrnúť aj informácie o pohľadávkach veriteľov.

Predbežný zostatok musí byť predložený inšpektorovi v tej istej zložke spolu s vyhlásením P15001 a musí byť potvrdený notárom. Oznámenie o likvidácii v oddiele 2 sa musí označiť v odseku 2.4. Správa sa môže zaslať prostredníctvom elektronickej služby, ale žiadosť sa musí predložiť osobne spolu s prijatou súvahou. Do 5 dní daňový inšpektorát na základe prijatých dokladov vykoná zápis do USRLE.

Štvrtý krok

Keď spoločnosť splatí všetky dlhy do rozpočtu a jeho protistrán, môžete prejsť na posledný krok. V tejto fáze sa zostavuje súvaha likvidácie, predkladajú sa všetky správy, a to aj FIU a FSS. Do dôchodkového fondu by sa mali predkladať rovnaké výkazy ako za rok. V stĺpci obsahujúcom informácie o zamestnancoch by ste mali uviesť dátum prepustenia.

Účtovná závierka uvedená na úplnom konci musí byť schválená zakladateľskou radou. Inšpektorát prijíma zostatok v jednej zložke s notársky overeným vyhlásením Р16001 a zápisnicou zo zasadnutia. Okrem toho by štát mal platiť poplatok za zmeny a doplnenia (800 rubľov). Ak je všetko v súlade s dokumentmi, spoločnosť bude zlikvidovaná v nasledujúcom týždni.

Odporúčaná