Obchodné riadenie

Ako predať

Ako predať

Video: 7P Ako predať čokoľvek (aj seba) - Svet práce 2014 Košice 2024, Júl

Video: 7P Ako predať čokoľvek (aj seba) - Svet práce 2014 Košice 2024, Júl
Anonim

Predaj je jedným z najzrozumiteľnejších a najúčinnejších spôsobov propagácie predaja. Mnoho kupujúcich sa teší na takéto propagácie vo svojich obľúbených obchodoch a v zásade nakupujú tovar iba za znížené ceny.

Image

Budete potrebovať

  • - cenová analýza;

  • - nové cenovky;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Postarajte sa o budúci predaj vo fáze stanovovania cien. V závislosti od produktu stanovte jeho cenu na základe niekoľkých faktorov súčasne: variabilné a fixné náklady, náklady na podobné výrobky, jedinečnosť produktu. Určte si sami minimum, na ktoré ste pripravení znížiť predajnú cenu. Zohľadnite účinok zľavových kariet zákazníkov: vo väčšine prípadov by sa mala počas tohto obdobia výška zľavy na karte zrušiť.

2

Zľavy na všetok tovar robte iba ako poslednú možnosť, napríklad na likvidáciu obchodu. V rámci štandardného predaja určte pre zľavový program iba najmenší podvozok produktu. Položte ho na samostatné police alebo konzoly. Jasne označte tovar predávaný v hale a zvýraznite ho veľkými jasnými cenovkami alebo inými POS materiálmi.

3

Informujte svojich zákazníkov o pripravovanom predaji čo najefektívnejšie. Vytvorte si SMS newsletter alebo posielajte e-maily stálym zákazníkom, umiestnite reklamu do médií, podľa toho usporiadajte výkladné skrinky. Distribúciu letákov si môžete zabezpečiť priamo v blízkosti vášho obchodu. V tomto prípade môže leták zaručiť dodatočnú zľavu.

4

Jasne si definujte kategórie tovaru, ktorý sa má predať. Môže to byť nielen staré zbierky a výrobky, ktorých životnosť sa končí. Predaj možno načasovať tak, aby sa časovo zhodoval s akoukoľvek dovolenkou. Predmetom môže byť akákoľvek položka, ktorú si kúpite vo veľkom množstve. V takom prípade je hlavným cieľom takejto akcie prinútiť zákazníka, aby uprednostnil váš obchod pred podobnými.

5

Predaj je možné realizovať bez znižovania cien. Namiesto skutočnej výmeny cenoviek môžete svojim zákazníkom ponúknuť darček na nákup dvoch výrobkov alebo tretiny ako darček. Cena prezentácie musí byť samozrejme vypočítaná vopred a zahrnutá do celkovej kúpnej ceny. Cieľom takejto akcie je uvoľniť pulty a zvýšiť predaj.

Venujte pozornosť

Zákazníci veľmi často nakupujú pri predaji impulzívne a následne ich začínajú ľutovať. Výrobky predávané za zníženú cenu by sa nemali vracať.

Užitočné rady

Umiestnite tovar za bežnú cenu blízko predaného tovaru. Pokúste sa prinútiť ich, aby kupovali spolu, a potom si kupujúci môžu kúpiť niekoľko vecí naraz.

Odporúčaná