Druhy činností

Ako otvoriť školku

Ako otvoriť školku

Video: DADDY COOL v kinách od 16. 5. 2019 s českým dabingom_oficiálny trailer 2024, Júl

Video: DADDY COOL v kinách od 16. 5. 2019 s českým dabingom_oficiálny trailer 2024, Júl
Anonim

Chov psov nie je ani tak obchodom ako takým, ale spôsob života - čistý „pragmatik“ nebude súhlasiť so zmiernením svojich negatívnych aspektov. Príjem, ktorý sa dá získať predajom šľachtených šteniat, nebude úmerný investíciám a úsiliu, ktoré bude potrebné na chov psov. Preto je myšlienka usporiadať materskú škôlku vhodnejšia pre niekoho, pre koho sa už život obklopený štyrmi stvoreniami javí ako taký atraktívny.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Maturitný diplom v zootechnickej alebo veterinárnej špecialite
  • 2. Súhlas miestnej organizácie RKF s registráciou škôlky
  • 3. Miestnosť a priestor pre prechádzky so psom
  • 4. Chovné samice, ktoré zodpovedajú požiadavkám RKF

Návod na použitie

1

Zaregistrujte svoju budúcu chovateľskú stanicu v miestnej organizácii zastupujúcej Ruskú cynologickú federáciu. Podľa pravidiel RKF má osoba, ktorá dovŕšila 18 rokov veku a má zootechnické alebo veterinárne vzdelanie, právo na chov psov. Ak ste nedostali príslušný diplom, môžete zorganizovať „spoločnosť“ zapojenú do chovu tetrapodov spolu s ďalším chovateľom psov, ktorý ukončil potrebný výcvikový kurz.

2

Zamyslite sa nad tým, kde bude umiestnená chovateľská stanica, ktorú chcete otvoriť. Môžete tiež začať podnikať v byte, ale s určitým rozšírením vám napätie v priestore prinesie veľa nepríjemností a škodí vašim miláčikom. Pre plnohodnotnú škôlku sa vyžaduje vidiecky dom s priestorom na chôdzu. Čerstvý vzduch je jednou z najvýznamnejších podmienok pre chov zdravých a fyzicky plných šteniat.

3

Usporiadajte si priestor, ktorý máte k dispozícii, aby bol rozdelený na nekomunikujúce zóny. Preto by mal byť priestor pre šteniatka úplne izolovaný od hlavnej voliéry, chorí psi by mali byť tiež držaní v izolátore, kam budú mať prístup všetky ostatné domáce zvieratá.

4

Získajte pre svoju chovateľskú stanicu „rodokmeň“ - ona by mala začať existenciu vašej „psie farmy“. Požiadavky na takéto zviera sú štyri kmene rodokmeňa a vysoké skóre na oficiálnych výstavách RKF. V prípade plemenných psov a poľovníckych plemien musí plemenná fenka splniť niekoľko noriem a získať príslušné diplomy.

Užitočné rady

Ak si z praktického hľadiska vyberiete pre svoju chovateľskú stanicu psie plemeno, je lepšie sa venovať dnešným módnym „trpaslíkom“ - dopyt po takýchto šteniatkach je veľký a náklady na ich chov sú oveľa nižšie.

Čím viac budú mať rodičia šteniat, ktoré ste odchovali vo vašej chovateľskej stanici, tým vyššie budú šteniatka kótované na trhu, takže vaši psi by sa mali niekoľkokrát do roka zúčastňovať na výstavách pre jedno a viac plemien.

  • Založenie firmy: Chov psov
  • ako otvoriť chovateľskú stanicu pre psov

Odporúčaná