management

Ako vytvoriť dotazník pre kupujúceho

Ako vytvoriť dotazník pre kupujúceho

Video: ONLINE DOTAZNÍKY S GOOGLE FORMS - Shoptet.TV (104. díl) 2024, Júl

Video: ONLINE DOTAZNÍKY S GOOGLE FORMS - Shoptet.TV (104. díl) 2024, Júl
Anonim

Pri príprave marketingovej stratégie obchodu je veľmi dôležité zohľadniť názor kupujúceho. Ktoré kategórie občanov častejšie prichádzajú na tovar? Koľko majú rokov, aké je ich sociálne postavenie? To všetko sa dá zistiť zostavením profilu zákazníka.

Image

Návod na použitie

1

Len vyplnenie formulára je nepravdepodobné, že niekto bude súhlasiť. Preto sa oplatí naplánovať propagačnú akciu s losovaním cien alebo zľavami na nákupy. Pravidelne sa na tom zúčastnia stáli zákazníci. Za týmto účelom budú musieť vyplniť dotazník, do ktorého budete musieť zadať všetky otázky, ktoré vás zaujímajú.

2

Prvou položkou je priezvisko, meno, mecenáš. Osoba je vždy potešená, keď je oslovená menom. Pre marketingový výskum nie sú tieto údaje príliš dôležité. Samozrejme, ak sa neplánuje počítať, koľko Ivanovov a Sidorovov príde do obchodu.

3

Pohlavie kupujúceho. Toto je dôležitý aspekt. Pri plánovaní reklamnej kampane je dôležité vedieť, kto príde do obchodu viac, mužov alebo žien. Ak je cieľom prilákať nových zákazníkov, stojí za to zamerať reklamu na ľudí tohto pohlavia, ktorí nakupujú menej. A keď je potrebné udržiavať a rozširovať existujúce publikum, kampaň sa odošle prevažujúcemu pohlaviu.

4

Age. Tento stĺpec slúži tiež ako pomôcka pre obchodníka pri plánovaní reklamnej kampane. Za najlepší vek kupujúceho sa považuje vek 30 - 50 rokov. Prilákanie týchto ľudí stojí za to venovať im veľkú pozornosť.

5

Sociálne postavenie kupujúceho. Tento ukazovateľ možno zistiť položením otázky: „Koľko miniete priemerný nákup v obchode?“ Okrem toho sa musíte opýtať: „Ako často navštevujete náš obchod?“. Umožní vám to pochopiť, ako dobre kupujúci zvyčajne chodia do nákupného pavilónu.

6

Veľmi dôležitým bodom je: „Priania a návrhy“ alebo „Čo by ste chceli zmeniť?“. Môžete tak získať spätnú väzbu od kupujúceho. A kontrolné oddelenie si bude vedomé toho, aké porušenia sú v obchode k dispozícii, a bude ich schopný včas odstrániť.

7

Kontaktné informácie - e-mail alebo telefón. V prípade, že sa žrebovanie neuskutoční, tieto údaje sú potrebné na informovanie výhercov. Informácie o zľavách, predajoch a iných zaujímavých udalostiach môžete kupujúcemu poslať aj e-mailom alebo mobilným telefónom.

Venujte pozornosť

Vykonávanie prieskumu kupujúcich siete hypermarketov v Petrohrade. Záverečný dotazník pre prieskum je zostavený na základe formátu a cieľov štúdie, doplnené otázkami a blokmi, ktoré sú dôležité pre štúdiu. Marketingová agentúra Life-Marketing poskytuje služby na vykonávanie spotrebiteľských prieskumov a štúdium spotrebiteľského dopytu.

Užitočné rady

Dotazník o prieskume medzi zákazníkmi je jednou z najbežnejších metód marketingového prieskumu potrebného na štúdium dopytu po konkrétnom produkte alebo skupine výrobkov, na štúdium stupňa lojality zákazníkov voči výrobnej spoločnosti atď. Takýto dotazník je efektívny a pohodlný nástroj na štúdium spotrebiteľského dopytu po nových výrobkoch …

zákaznícky prieskum

Odporúčaná