obchodné

Ako vypočítať hrubý príjem

Ako vypočítať hrubý príjem

Video: Ako si vypočítať kalorický príjem na chudnutie | Krok po kroku ako na to 2024, Júl

Video: Ako si vypočítať kalorický príjem na chudnutie | Krok po kroku ako na to 2024, Júl
Anonim

Hrubý príjem znamená celkový ročný príjem spoločnosti vyjadrený v peňažnom vyjadrení a prijatý v dôsledku výroby, ako aj z predaja výrobkov. Konečný výsledok firmy teda môže charakterizovať hrubý príjem.

Image

Návod na použitie

1

Definujte hodnotu hrubého príjmu vo forme rozdielu medzi príjmami z predaja tovaru a materiálnymi nákladmi na ich výrobu.

2

Zhrňte celkovú hodnotu vyrobeného produktu za rok alebo celkovú pridanú hodnotu. Pridaná hodnota je zase množstvo pripočítané k celkovej hodnote produkcie v každej nasledujúcej výrobnej fáze. Okrem toho sa v každej výrobnej fáze pridáva určitá časť odpisov zariadení, ako aj náklady na nájom.

3

Vypočítajte veľkosť hrubého príjmu spoločnosti na jednotku produkcie. Závisí to od počtu predaných výsledkov výroby (tovaru) a od ceny každého konkrétneho druhu výrobku. V tomto prípade sa proces generovania hrubého príjmu pre jeden druh produktu môže vypočítať podľa vzorca:

D = CxQ, kde

D - ukazovateľ príjmu podniku;

C - hodnota predajnej ceny výrobkov;

Q je množstvo predaných výrobkov.

4

Vypočítajte súčet všetkých ukazovateľov zahrnutých v hrubom príjme: celkový príjem prijatý z predaja tovaru vrátane služieb a pomocného priemyslu; príjem z cenných papierov; príjmy z rôznych (poisťovacích, bankových) operácií vykonávaných na účely poskytovania finančných služieb.

5

Vypočítajte upravený hrubý príjem, čo je výška hrubého príjmu znížená o sumu daní z pridanej hodnoty, spotrebnej dane a ostatných príjmov.

6

Vypočítajte si hrubý príjem pomocou vzorca:

C + log + G + NX, kde

C je ukazovateľ spotrebiteľských výdavkov;

lg - výška investícií spoločnosti;

G - obstarávanie tovaru;

NX - čistý vývoz.

Náklady uvedené v tomto prípade sú teda HDP a odrážajú trhovú hodnotu výroby za daný rok.

vzorec príjmu

Odporúčaná