Obchodné riadenie

Ako pomenovať kaviareň

Ako pomenovať kaviareň

Video: Miloslav Kollár: EP Kontrakultúra! (Hej Hejter/Urban Creativity/Bratislavská kaviareň/Anthem) 2024, Júl

Video: Miloslav Kollár: EP Kontrakultúra! (Hej Hejter/Urban Creativity/Bratislavská kaviareň/Anthem) 2024, Júl
Anonim

Vývoj názvu firmy, produktu alebo služby je vážnejší, ako sa niekedy zdá. Názov je pomerne silným nástrojom na prilákanie zákazníkov, takže jeho vývoj je často zverený odborníkom - odborným novinárom. V niektorých prípadoch však môžete prísť s dobrým menom pre vaše podnikanie, napríklad pre kaviareň - môžete, vzhľadom na svoje špecifiká, nezávisle.

Image

Návod na použitie

1

Napriek tomu, že kaviareň v Rusku je oveľa menšia ako v Európe, niektorí z nich pociťujú nedostatok zákazníkov. V mnohých prípadoch je to preto, že zákazníci začali navštevovať moderné sieťové zariadenia s vysokými štandardmi kvality. Názvy sieťových kaviarní, až na zriedkavé výnimky, nie sú pôvodné. Úspešné meno ho bude môcť odlíšiť od pozadia sieťových inštitúcií a pritiahnuť pozornosť.

2

Názov kaviarne by mal byť nielen chytľavý a originálny (inak na ňu jednoducho zabudnú), ale tiež by mal zodpovedať jej koncepcii. Kaviareň s barom má niektoré názvy, zatiaľ čo kaviarne sú úplne odlišné, aj keď zariadenia prvého a druhého typu spadajú pod definíciu kaviarne. Koncept okrem toho zahŕňa nielen hlavné jedlá alebo nápoje ponúkané v tejto inštitúcii, ale aj jeho atmosféru. Existujú útulné a útulné kaviarne, existujú módne spoločenské miesta, existujú zariadenia pre renomovaných podnikateľov, ktorí si cenia predovšetkým vysokú úroveň služieb.

3

Akékoľvek úspešné meno pre firmu, produkt alebo službu vo všeobecnosti závisí od jej podstaty a cieľového publika. Samozrejme, dôležitosť je aj chytrosť a originalita. Najskôr však premýšľajte o tom, na koho by malo mať vplyv vaše meno? Kto sú vaši budúci zákazníci? Časť úspechu závisí od toho, ako vaši potenciálni zákazníci vnímajú meno. Preto je pre mládežnícku kaviareň vhodné jedno meno, ale pre solídne je to úplne iné.

4

Vo všeobecnosti bude názov kaviarne pozostávať z nasledujúcich krokov:

1. definovanie koncepcie a približnej klientely budúcej kaviarne, t. J. Cieľového publika;

2. analýza názvov iných kaviarní, ktoré navštívia zástupcovia cieľového publika;

3. vytvorenie asi 10 variantov mena;

4. overenie pomocou známych zástupcov cieľovej skupiny (priateľov, príbuzných atď.);

5. výber najúspešnejších možností podľa predstaviteľov cieľovej skupiny;

6. konečná definícia názvu.

čo pomenovať inštitúciu

Odporúčaná