obchodné

Ako získať povolenie na pouličné obchodovanie

Ako získať povolenie na pouličné obchodovanie

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Júl

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Júl
Anonim

Pri predaji tovaru na ulici bolo predtým predpokladom povolenie na pouličné obchodovanie. Teraz bolo nahradené povolením na inštaláciu maloobchodného zariadenia na konkrétnu adresu. Aj keď myšlienka pouličného obchodovania vyzerá veľmi lákavo, s jeho stelesnením je tiež dosť byrokratickej byrokracie.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o registrácii právnickej osoby;

  • - charta organizácie;

  • - bankové údaje;

  • - závery sanitárnej epidemiologickej a hasičskej služby.

Návod na použitie

1

Ak sa chcete zapojiť do predaja tovaru vonku, musíte získať povolenie na inštaláciu maloobchodného zariadenia. Ak to chcete urobiť, obráťte sa na správu mesta alebo okresu, kde vám podrobne oznámi všetky potrebné kroky.

2

V každom prípade bude potrebné pripraviť balík dokumentov od rôznych regulačných orgánov (sanitárne a epidemiologické stanice, hasiči atď.), V ktorých bude uvedené, že vaše obchodné miesto spĺňa akceptované požiadavky a normy.

3

Upozorňujeme, že súkromnej osobe, ktorá nie je registrovaná ako podnikateľský subjekt (podnikateľ bez právnickej osoby), nebude udelené povolenie na pouličné obchodovanie. Preto budete potrebovať:

- osvedčenie o registrácii právnickej osoby;

- DIČ;

- charta organizácie;

- bankové údaje o vašej spoločnosti;

- dohoda o prenájme pôdy, kde sa bude nachádzať vaša predajňa;

- uzavretie hygienicko-epidemiologickej stanice;

- uzavretie štátneho dozoru nad dodržiavaním jeho požiarnych noriem;

- daňové osvedčenie o neexistencii dlhu;

- zoznam predaného tovaru;

- množstvo prepravných dokladov;

- dohoda o zbere odpadu atď.

Úplný zoznam všetkých dokumentov nájdete v správe.

4

Povolenie na inštaláciu nákupného strediska vydáva odbor spotrebiteľského trhu územnej správy do 3 dní od odvolania. Je daná striktne na čas, počas ktorého bude vaša zásuvka fungovať.

5

Pri začatí podnikania je dôležité určiť daňový systém. V prípade pouličného obchodovania si môžete zvoliť jednu imputovanú daň. V takom prípade nebudete platiť z oblasti, ale zo zásuvky. Okrem toho pri jednej imputovanej dani nie je pokladnica potrebná. Pri výbere zjednodušeného daňového systému sa však budú musieť platiť dane bez ohľadu na to, či pracujete alebo nie.

Venujte pozornosť

V prípade neoprávneného obchodovania na ulici sú porušovatelia pokutou a v prípade porušenia hygienických noriem predávanými výrobkami potom ich zabavenie od vlastníka.

obchodné povolenie

Odporúčaná