management

Ako propagovať značku

Ako propagovať značku

Video: JAK VYBUDOVAT ZNAČKU NA INSTAGRAMU - ZeptejSeFilipa (63. díl) 2024, Júl

Video: JAK VYBUDOVAT ZNAČKU NA INSTAGRAMU - ZeptejSeFilipa (63. díl) 2024, Júl
Anonim

Svetlá a dobre známa značka neustále priťahuje zákazníkov. Pri propagácii produktu na trhu jeho výrobca alebo distribútor vždy premýšľa o tom, ako rýchlo urobiť značku rozpoznateľnou v krátkom čase a za nízku cenu.

Image

Návod na použitie

1

Pred propagáciou značky musíte ju vytvoriť. Je to fáza vytvárania značky, ktorá vytvára podmienky na jej následnú úspešnú propagáciu. Začnite výberom mena, malo by to znieť krásne a dobre zapamätané. Kombinácia zvukov by mala vyvolať pozitívne emócie. Nevyberajte značku, ktorá je príliš dlhá alebo nevysvetliteľná.

2

Nezabudnite zaregistrovať svoju ochrannú známku. Ak plánujete, aby sa váš produkt venoval vášmu online prostriedku, nezabudnite zaregistrovať názov domény. Je to veľmi ľahké urobiť cez internet. Náklady na registráciu domény v zóne ru teda nepresahujú niekoľko sto rubľov.

3

Príďte s jasným znejúcim sloganom pre značku. Je to dôležité, pretože krásny chytľavý slogan stimuluje ľudí, aby si kúpili vhodný produkt. Pri vytváraní sloganu sa zameriavajte na cieľové publikum, pre ktoré je určený, významne to zvýši jeho účinnosť. Posledným krokom pri budovaní značky je vytvorenie loga. Malo by to vyzerať nádherne a cieľové publikum by malo byť pochopené.

4

Po opísanej práci ste vytvorili základ pre úspešnú propagáciu značky. Teraz musíte začať kompetentne propagovať svoj produkt na trhu. Veľa záleží na druhu produktu, ale všeobecné zásady práce sa nemenia. Existujú dva hlavné spôsoby propagácie značky: prostredníctvom reklamy a PR. Toto sú dve rôzne metódy, ktoré pracujú na dosiahnutí spoločného cieľa - zachytiť čo najviac trhu.

5

Rozpoznajte rozdiel v metódach. Pomocou reklamy oceňujete svoj produkt, opíšete jeho výhody, presvedčíte kupujúceho, že nákup tohto produktu je najvhodnejšou voľbou. Reklama vašej značky zároveň neumožňuje kritiku súčasne s niekým iným - kupujúcim sa to naozaj nepáči. Na reklamnú kampaň sa vzťahuje pravidlo: čím masívnejšie je, tým lepšie. Je potrebné sprostredkovať potenciálnemu kupujúcemu informácie o vašom produkte zo stránok novín, z televíznych obrazoviek, prostredníctvom rozhlasového vysielania. V prípade PR sa všetko deje inak.

6

Ak propagujete značku pomocou PR, budete hrať o záujem ľudí o klebety, škandály, tajomstvá. Napríklad vyrábate nejaké elektronické zariadenie. Nechajte sa dozvedieť cez tlač, že vaše laboratórium bolo napadnuté hackermi a neznámy útočníci sa snažili ukradnúť prototyp vášho produktu. Nezáleží na tom, že to tak v skutočnosti nebolo - podstata PR nie je v pravde, ale v získavaní záujmu. Na základe toho, aký produkt budete propagovať na trhu, prídete s možnosťami, ako naň prilákať záujem potenciálnych kupujúcich. Je dôležité, aby ste hovorili o svojom produkte a tvrdili, že je počuť. Zároveň by sa človek nemal usilovať o humbuk - nech o tom nehovorí toľko, ale neustále.

7

Znovu vyhodnoťte rozdiel v metódach: reklama je obsedantná a hlučná a snaží sa preniknúť do povedomia spotrebiteľa možnými medzerami. PR využíva prirodzený záujem človeka na všetkom škandalóznom, tajomnom, zaujímavom. Ak reklama niekedy pôsobí odporne, PR vám naopak umožňuje veľmi jemne a nenápadne priniesť spotrebiteľom informácie o produkte, ktorý potrebujete. Po ocenení všetkých výhod a nevýhod týchto dvoch metód si môžete vybrať najvhodnejšiu možnosť pre vás a podrobne rozpracovať jej podrobnosti.

Odporúčaná