rozpočtovanie

Ako vypočítať obchodnú aktivitu

Ako vypočítať obchodnú aktivitu

Video: BE VISIBLE! videoblog #53 - Výpočet návratnosti investície pre online aktivity 2024, Jún

Video: BE VISIBLE! videoblog #53 - Výpočet návratnosti investície pre online aktivity 2024, Jún
Anonim

Podnikateľská činnosť určuje efektívnosť hospodárskej činnosti podniku, ktorá sa dá vypočítať jedným z dvoch spôsobov - odzrkadľujúc výkonnosť podniku vo vzťahu k množstvu pokročilých zdrojov alebo výške ich spotreby vo výrobnom procese. Odráža sa to predovšetkým v rýchlosti obratu prostriedkov podniku. Ziskovosť podniku odráža mieru ziskovosti a koeficienty obchodnej činnosti vo všeobecnosti umožňujú analyzovať efektívnosť využívania finančných prostriedkov v podniku.

Image

Návod na použitie

1

Návratnosť aktív je výška výnosov z predaja stálych aktív za rubeľ. Vypočítava sa ako pomer výnosov z predaja k priemernej ročnej hodnote fixných aktív.

2

Obrat prostriedkov vo výpočtoch so zvýšením sa považuje za pozitívny faktor, v prípade poklesu tohto ukazovateľa, zníženia predaja alebo zvýšenia pohľadávok. Vypočíta sa ako pomer tržieb a priemerných pohľadávok.

3

Obrat zásob charakterizuje mieru spotreby alebo predaja surovín alebo zásob. Vypočíta sa ako pomer výnosov z predaja k priemerným nákladom na zásoby a nákladom. Dá sa tiež vypočítať ako pomer nákladov na predaj a nákladov.

4

Záväzky z obratu sa vzťahujú na sumu dlhu a množstvo nakúpeného tovaru vo výške úveru. Vypočítava sa ako priemerný záväzok vynásobený intervalom analýzy, ktorý súvisí s nákladmi na predaj alebo príjmami z predaja.

5

Trvanie prevádzkového cyklu je čas medzi nákupom surovín a prijatím výnosov z predaja výrobkov. Na jej výpočet sa pripočíta obrat finančných prostriedkov k výpočtom v dňoch a obrat zásob v dňoch.

6

Trvanie finančného cyklu je časové obdobie od okamihu platby dodávateľom materiálu (vrátenie splatných účtov) až do prijatia peňazí od kupujúcich za dodaný tovar.

Zdroje informácií a metódy analýzy obchodnej činnosti

Odporúčaná