management

Ako rozšíriť zákaznícku základňu

Ako rozšíriť zákaznícku základňu
Anonim

V súčasnosti čoraz viac spoločností nazýva svoje poslanie „zameraním na zákazníka“. Často je však možné stretnúť sa s odborníkmi z takýchto spoločností, ktorí sú neslušní, správajú sa nevhodne, ignorujú zákazníkov a niekedy prejavujú neschopnosť v súvislosti s ponúkanými výrobkami. To všetko môže spôsobiť malý príjem a minimálnu zákaznícku základňu. Ako sa vyhnúť dosiahnutiu týchto žalostných výsledkov?

Image

Návod na použitie

1

Venujte pozornosť celosvetovej sieti Internet je určite schopný rozšíriť klientsku základňu. Vytvorenie vlastnej webovej stránky a jej ďalšia optimalizácia, jej naplnenie jedinečným obsahom, bude môcť priniesť zdroj na vrchol vyhľadávacích nástrojov. A keď bude stránka na prvých riadkoch, počet návštevníkov, a teda potenciálnych zákazníkov, sa výrazne zvýši. Do propagácie webových stránok sú zapojené špeciálne organizácie poskytujúce služby SEO. Kvalifikovaní odborníci budú môcť stránku rýchlo priviesť na prvé miesto a po určitom čase sa počet zákazníkov začne zvyšovať.

Image

2

Používajte pridružené programy. Táto metóda je tiež pripojená k internetu. Ide o tzv. Pridružené programy, priame reklamy a vernostné programy. Ide o to, že inzerovaná spoločnosť bude uvedená o zdrojoch tretích strán. Výsledkom je, že klienti prídu na požadované miesto a vlastník stránky bude zdieľať zisk so svojimi partnermi vo výške stanoveného percenta alebo jednoducho zaplatiť za umiestnenie odkazu jednorazovo, v závislosti od dohody.

Image

3

Otvorenie pobočiek v regiónoch K rozšíreniu klientskej základne prispieva aj rozšírenie rozsahu činnosti alebo otvorenie dcérskych spoločností (kancelárií) v iných mestách. Cieľom všetkých typov reštrukturalizácie podnikov je zvýšenie počtu zákazníkov. Výsledkom bude prilákanie divákov nielen rôzneho veku, geografického umiestnenia, ale aj rôznych záujmov.

Image

4

Inzerujte svoju spoločnosť: Všetky typy reklamy (televízia, rozhlas, tlačená reklama, pouličná reklama) rozprávajú nielen o spoločnosti, ale aj o jej službách, produktoch, zľavách a špeciálnych akciách.

Image

5

Využívajte vernostné programy a iné marketingové kampane. Zľavy a bonusy môžu prilákať kategóriu obyvateľstva, ktorá nebola predtým klientom spoločnosti z dôvodu cien produktov.

Image

Užitočné rady

Každá z vyššie uvedených metód rozširovania klientskej základne sa líši v čase, čase dosiahnutia výsledku, výške nákladov, relevantnosti, trvaní akcie. Je dôležité začať ich porovnaním podľa týchto kritérií z hľadiska konkrétneho podniku a až potom sa jasne rozhodnúť, akým spôsobom ho použiť, alebo ich všetky uplatniť spoločne.

  • kniha „Podnikateľský plán“, V.A. Goremykin
  • rozšírenie zákazníckej základne

Odporúčaná