obchodné

Ako vyriešiť obchodný prípad

Ako vyriešiť obchodný prípad

Video: Obchodný prípad 2024, Júl

Video: Obchodný prípad 2024, Júl
Anonim

Obchodné prípady sú špecifické problémové situácie, ktoré je potrebné analyzovať a nájsť možné riešenia. Podobná technika sa používa ako nástroj odbornej prípravy v postgraduálnom vzdelávaní v oblasti riadenia, ako aj ako nástroj na hodnotenie odbornej spôsobilosti v podnikaní.

Image

Návod na použitie

1

Ako každá úloha, musí byť najprv prečítaný obchodný prípad najmenej dvakrát. Prvýkrát je rýchle spustiť oči, aby ste pochopili hlavnú myšlienku, druhýkrát musíte prečítať text pomalšie, zdôrazniť najdôležitejšie body a venovať pozornosť číslam.

2

Oddelené fakty od názorov. Prvý sa javí ako nespochybniteľný, ale druhý je iba subjektívnym pohľadom jednotlivcov. Zároveň by sa nikdy nemali zanedbávať názory, pretože podstata problému sa v nich môže skrývať, možno v najťažšej časti prípadu.

3

Pri riešení prípadu musí manažér určiť, prečo k tomuto problému vôbec došlo, musíte správne „urobiť diagnózu“, to znamená identifikovať podstatu problému. V diagnostickej fáze by sa malo vynaložiť maximálne úsilie. Ak je to možné, preskúmajte okolnosti, za ktorých vznikla problematická situácia. Buďte opatrní: údaje, ktoré nie sú uvedené v podmienkach úlohy, nemôžete použiť, pokiaľ nie sú uvedené. Po formulovaní hlavných problémov a vykonaní „diagnózy“ ich môžete napísať, aby ste sa počas diskusie neodchýlili od prípadových podmienok.

4

Vyvinúť širokú škálu možností na riešenie problémovej situácie, niekedy hovoria, že v tejto fáze musíte „vygenerovať strom alternatív“. Vážny obchodný prípad spravidla obsahuje viac ako jeden problém a pre každý problém musíte vygenerovať niekoľko stromov - jeden.

5

Ohodnoťte možnosti a vyberte si najvhodnejší. V tejto fáze by sa malo predpokladať, ako každá z navrhovaných metód riešenia problému ovplyvní vývoj udalostí. Ak sú závery nejasné, neexistuje väčšia alebo menšia dôvera v účinnosť analyzovanej možnosti, je lepšie ju vyradiť.

6

Možno vás požiada o vypracovanie plánu implementácie navrhovaných riešení. Preto sa oplatí predvídať túto nuanciu vopred a ponúknuť uskutočniteľné odporúčania. Pri prezentácii zistení je dôležité presvedčiť publikum o ich správnosti, aby vaša prezentácia bola čo najjasnejšia, najpriamejšia a najjasnejšia.

Trainings.ru

Odporúčaná