obchodné

Ako urobiť ziskový denník

Ako urobiť ziskový denník

Video: Stigmatizácia sexbiznisu v praxi | Iveta Chovancová | TEDxBratislava 2024, Jún

Video: Stigmatizácia sexbiznisu v praxi | Iveta Chovancová | TEDxBratislava 2024, Jún
Anonim

Noviny, rovnako ako každý komerčný podnik, musia prinášať zisk vlastníkovi. Výnosy vo vydavateľskej činnosti zahŕňajú príjmy z predaja obehu a zmluvy uzatvorené na reklamu. Nájdenie ďalších zdrojov financovania nie je pre všetkých vlastníkov ani zďaleka možné. Je potrebné minúť peniaze na údržbu personálu a tlač publikácie pravidelne. Aby boli noviny ziskové, je potrebné vyvážiť príjmové a výdavkové časti redakčného rozpočtu.

Image

Budete potrebovať

- personál.

Návod na použitie

1

Sledujte zmenu v počte predaných kópií novín počas mesiaca a zistite percento odpisov. Toto je dôležitý ukazovateľ ziskovosti publikácie. Normálne by nemala prekročiť 5-7%. Ak predajcovia vrátia väčšinu tlače, hľadajte príčiny nepopulárnosti novín.

2

Analyzujte zloženie a požiadavky cieľového publika publikácie. Predstavte si čitateľa vašich novín: ako je starý, aký má vzdelanie, v akej profesionálnej oblasti pracuje, či má rodinu a deti atď. Mysli na to, že je to zaujímavé a užitočné, môžete povedať tejto osobe. Napríklad umiestňujete noviny ako analytický týždenník pre podnikateľov. To znamená, že je potrebné naplniť jej stránky predovšetkým miestnymi materiálmi politických a ekonomických subjektov. Nahlasujte federálne udalosti z hľadiska ich dôležitosti pre región.

3

Spolupracujte s šéfredaktorom na vypracovaní stratégie rozvoja novín na nasledujúcich šesť mesiacov. Vytvorte tematický plán stránky. Sprísnite požiadavky pre novinárov. Materiály by mali byť pre konkrétne publikum relevantné, spoľahlivé a ľahko zrozumiteľné. Dobrým doplnkom hlavného obsahu bude podrobný programový sprievodca. Zákazníci uprednostňujú noviny, ktoré poskytujú informácie o centrálnych, káblových a satelitných kanáloch.

4

Po objasnení finančných možností cieľového publika pochopíte, či je cena za izbu príliš vysoká. Náklady na tlač zahŕňajú náklady na tlač (papier, tlač), dopravu (dodanie novín na predajných miestach), redakčné náklady (odmeňovanie zamestnancov, nájomné v kancelárii atď.), Ako aj marže: vaše pre predávajúceho a predávajúceho pre kupujúcich. Zvážte, na ktorý odkaz môžete ušetriť, aby ste znížili náklady novín na čitateľa.

5

Minimalizácia nákladov na tlač pomôže znížiť obeh. Je možné, že vaše noviny sú teraz presýtené. Znížte počet kópií na skutočné potreby cieľovej skupiny. V prípade potreby je možné tlačový chod znova vytlačiť.

6

Vyvinúť optimálnu cestu na doručovanie novín do maloobchodných predajní. Cestou budete identifikovať tie miesta, kde sa publikácia predáva veľmi zle. Je vhodné zvážiť zastavenie spolupráce s kioskom, v ktorom sa kupujú iba 2 - 3 kópie.

7

Skontrolujte personálne obsadenie. Ušetrite na mzdách šéfredaktora, dizajnéra a vedúceho reklamného manažéra. Títo ľudia musia byť vysoko kvalifikovaní odborníci. Spočiatku nahradí korektor aj niekoľko novinárov dobrý editor. Návrhár vytvorí noviny a vytvorí reklamné moduly. Manažér priláka pravidelných zákazníkov. Reklamné agenti môžu byť prevedení na mzdy za prácu. Určitú časť článkov zverte písaniu nezávislým študentom a študentom posledných rokov žurnalistickej fakulty.

8

Propagujte svoje noviny. Snažte sa o tom dozvedieť doslova všetci obyvatelia regiónu. Zabezpečte výmennú reklamu s televíznymi a rozhlasovými stanicami. Distribuujte časť tlače (napríklad odpísanú za posledný týždeň) do veľkých maloobchodných predajní, inštitúcií a organizácií. Zúčastnite sa verejných mestských podujatí a usporiadajte svoje vlastné súťaže a propagácie.

9

Ponúknite inzerentom nové spôsoby spolupráce. Pre každú z nich vytvorte individuálny reklamný plán. Napríklad doplňte obrázkové články o kupóny so zľavou alebo moduly informáciami o aktuálnych cenách. Do novín môžete investovať reklamné materiály atď.

10

Zvýšte podiel obehu distribuovaného na základe predplatného. Práve tieto prípady poskytujú stabilný zisk počas celého roka. Ponúknite účastníkom preferenčné podmienky, napríklad zníženie nákladov na noviny pri dlhom vydávaní potvrdenia alebo pri prijatí publikácie priamo v redakcii.

11

Stimulujte lojalitu čitateľa. Zorganizujte spätnú väzbu prostredníctvom SMS správ alebo prostredníctvom stĺpca v novinách, kde zverejníte recenzie a návrhy. Udeľujte výherné ceny pre verných čitateľov a odmeňujte ich cennými darmi.

Užitočné rady

Chatujte s predajcami tlače. Títo ľudia presne vedia, kto si kúpi vaše noviny a ako na ne reaguje.

Noviny a zisk

Odporúčaná