obchodné

Ako urobiť obchodný návrh

Ako urobiť obchodný návrh

Video: Právna pomoc pre e-shopy: ako vytvoriť dobré obchodné podmienky (VOP)? 2024, Júl

Video: Právna pomoc pre e-shopy: ako vytvoriť dobré obchodné podmienky (VOP)? 2024, Júl
Anonim

Skôr alebo neskôr sa každá spoločnosť musí zaoberať hľadaním nových obchodných partnerov, v ktorých je nemožné to urobiť bez kompetentne vypracovaného a relevantného obchodného návrhu.

Image

Návod na použitie

1

Vypracujte obchodný návrh, ktorý zohľadní špecifiká vašej firmy a jej vyhliadky na rozvoj. Hlavné je, aby ste svojmu potenciálnemu partnerovi objasnili, že aj on môže mať záujem o spoluprácu s vami. Objem obchodného návrhu by nemal presiahnuť jednu stranu A4, aby ju osoba, ktorej je určená, mohla prečítať aspoň do konca.

2

Ponuka sa najlepšie robí na hlavičkovom papieri spoločnosti, aby si potenciálny partner okamžite jasne predstavil, kto ho kontaktuje. Formulár musí obsahovať adresu, kontaktné telefónne číslo a e-mail vašej organizácie, ako aj celé meno head.

3

Obchodný návrh sa musí začať odvolaním: „Vážený (meno, patronymický)!“, Je zrejmé, že tento list nie je obyčajným spamom zaslaným tony a kilometre všetkým, ale skutočne vážnym obchodným listom.

4

Ďalej píšte, prečo takúto ponuku robíte (napríklad v súvislosti s rozširovaním obchodnej siete alebo hľadaním nových trhov pre svoje výrobky). Rozhodnite sa, či chcete spomenúť, ako dlho vaša spoločnosť pracuje na trhu tovarov a služieb: niektorí obchodní tréneri sú si istí, že skutočne seriózne spoločnosti by o tom nemali hovoriť, aby nepoškodili svoju povesť týmto lacným reklamným trikom. Je však potrebné uviesť, s kým už spolupracujete, pretože to môže spôsobiť, že sa potenciálny partner bude chcieť stať súčasťou slávnej skupiny spoločností, ktoré s vami spolupracujú.

5

Stručne uveďte typy a tovary a služby spojené s vašou organizáciou. Predložte svoju ponuku, ako keby ste boli možným partnerom vašej spoločnosti, to znamená, uveďte všetky výhody a výhody spolupráce s vami (rýchle dodanie, nízke ceny, veľké množstvá tovaru, priorita v službách atď.).

6

Na záver vyjadrte svoju nádej na spoluprácu a ponúknite možnosť akýmkoľvek vhodným spôsobom vás kontaktovať a prediskutovať podmienky zmluvy. Nastavte dátum pre obchodný návrh, uveďte priezvisko, meno, úplnú patronómiu a jeho pozíciu podľa tabuľky zamestnancov a podpíšte.

Odporúčaná