management

Ako urobiť miestny odhad

Ako urobiť miestny odhad

Video: Mercedes GLS 400d - Aké je takmer plne obsadené 7-miestne SUV? 2024, Júl

Video: Mercedes GLS 400d - Aké je takmer plne obsadené 7-miestne SUV? 2024, Júl
Anonim

Miestny odhad je dokumentom primárneho odhadu. Sú určené na určité druhy práce a náklady na každý stavebný objekt: budovy, stavby, všeobecné práce na stavenisku. Základom pre výpočet miestnych odhadov je objem práce a potrebné materiály, ktoré sa určia pri príprave pracovnej dokumentácie a výkresov.

Image

Návod na použitie

1

Náklady, ktoré sa účtujú v miestnom rozpočte, sa delia do štyroch skupín: výstavba, inštalačné práce, náklady na náradie a zariadenie, ostatné náklady. Podľa dokumentácie pracovnej stavby stanovte nadchádzajúce objemy prác, názvoslovie a množstvo potrebných nástrojov, vybavenia, vybavenia a nábytku. Vyberte odhadované normy platné pre bežné obdobie a zohľadnite trhovú hodnotu vybavenia, nábytku, zásob a bezplatných cien a taríf za stavebné a dokončovacie materiály.

2

Určite druh prác, pre ktoré sa odhad vykoná: špeciálne stavebné práce, vnútorné sanitárne práce, dokončovacie práce, vnútorné elektrické práce, zvislé usporiadanie, nadobudnutie nástrojov a zariadení atď. Ak je objekt zložitý a veľký, ktorého stavba je rozdelená na spúšťacie komplexy, je možné pre ten istý druh práce vykonať niekoľko miestnych schém.

3

V každom miestnom odhade zoskupte údaje do sekcií pre jednotlivé konštrukčné prvky konštrukcie, druh práce a zariadenia v súlade s technologickým sledom prác. Okrem stavebných prác sekcie zahŕňajú komunikácie, dodávku plynu, ventiláciu a klimatizáciu, elektrickú inštaláciu, prístrojové vybavenie a automatizáciu, získavanie a inštaláciu technologických zariadení. Je dovolené rozdeliť objekt na podzemné a pozemné časti.

4

V miestnom odhade zvážte priame náklady, režijné náklady a odhadované zisky. Priame náklady zahŕňajú mzdy pracovníkov, náklady na prevádzkové vybavenie, náklady na materiál s dekódovaním riadok po linke. Na konci odhadu vznikajú režijné náklady a odhadovaný zisk po celkovej výške priamych nákladov. Na akumulovanie režijných nákladov použite normy režijných nákladov stanovené v platných dokumentoch platných pre bežné obdobie.

Odporúčaná