management

Ako urobiť správnu cenu

Ako urobiť správnu cenu

Video: Lidl je Top a vie ako správne spraviť Škandál!:) Ben Bracken 12 YO & QM 5 YO 2024, Jún

Video: Lidl je Top a vie ako správne spraviť Škandál!:) Ben Bracken 12 YO & QM 5 YO 2024, Jún
Anonim

Cenník pomáha potenciálnym kupujúcim nájsť informácie o službách a produktoch ponúkaných spoločnosťou. Informácie v tomto dokumente by mali byť jednoduché a prístupné, zrozumiteľné pre všetkých. Ako zostaviť cenník?

Image

Budete potrebovať

papier, počítač.

Návod na použitie

1

V hlavičke uveďte presný názov spoločnosti a správne kontaktné informácie - telefón, adresa, e-mail, adresa webovej stránky atď. Cena by mala uvádzať, aký druh výrobku je vyrobený. Príklad: dámska obuv, koža, výrobca - zelený motýľ.

2

Tabuľka, ktorá sa nachádza pod hlavičkou, by mala pozostávať z nasledujúcich požadovaných stĺpcov: sériové číslo, číslo výrobku, názov produktu, jednotka, cena.

3

Nezabudnite uviesť, v ktorej mene sú uvedené ceny a či obsahujú DPH. Čísla výrobkov by mali byť jasné a lepšie, ak sa používa najbežnejší systém označovania. Ak spoločnosť prijala svoj vlastný systém článkov, uveďte vedľa príslušného všeobecne prijatého článku.

4

Povolené sú ďalšie stĺpce, napríklad „Dodatky“ alebo „Poznámky“. Mali by odrážať tie údaje, ktoré nie sú zahrnuté v hlavných stĺpcoch, ale sú veľmi dôležité. Na samom spodku cenníka stojí za to uviesť záverečné ustanovenia - môžu to byť podmienky dodania alebo odoslania.

5

Aby nedošlo k nekonečnému opakovaniu ceny, je vhodnejšie odrážať ceny v ľubovoľných jednotkách, pričom sa uvádza interná sadzba v spoločnosti za konkrétny deň. To zjednoduší prácu. Pamätajte, že dostupnosť tovaru pre kupujúceho je veľmi často významnejšia ako jeho cena.

6

Pri zostavovaní cenníka poskytnite kupujúcemu najpodrobnejšie informácie o produkte. Tento dokument by mal byť jednoduchý a pohodlný pre klienta, ktorý sa nezaujíma o vaše požiadavky na internú dokumentáciu. Nezverejňujte príliš veľa informácií - to môže spoločnosti poškodiť a stať sa zdrojom zbytočných problémov.

7

Buďte pripravení distribuovať cenu v takej podobe, v akej si klient želá. Niektorí kupujúci uprednostňujú papierové dokumenty a iní uprednostňujú elektronické dokumenty. Pri vývoji elektronického cenníka používajte najpopulárnejšie programy medzi používateľmi.

Odporúčaná