Obchodné riadenie

Ako zostaviť program kontroly výroby

Ako zostaviť program kontroly výroby

Video: Ako vybudovať Dysonovu sféru - Utimátna megaštruktúra 2024, Smieť

Video: Ako vybudovať Dysonovu sféru - Utimátna megaštruktúra 2024, Smieť
Anonim

Kontrola je integrálny proces v každej výrobe, ktorý vám umožňuje sledovať nielen cieľovú spotrebu materiálov, ale aj kvalitu práce vo všetkých fázach. Čím dôslednejšie a dôslednejšie sa vykonáva kontrola výroby, tým lepšia je práca zamestnancov. Koniec koncov, každý si uvedomuje, že môže niesť osobnú zodpovednosť za manželstvo alebo zneužitie materiálov.

Image

Budete potrebovať

  • - podrobný opis technológie spracovania;

  • - asistenti z príbuzných oblastí činnosti;

  • - nezávislý odborník.

Návod na použitie

1

Ak ste vedúcim veľkého výrobného odvetvia alebo riadite celý podnik, určite potrebujete program riadenia výroby. Táto potreba je z niekoľkých dôvodov. Po prvé, zložitosť a viacstupňový výrobný proces umožňuje bezohľadným zamestnancom vykonávať rôzne podvody.

2

Po druhé, v prípade manželstva je pre zákazníkov mimoriadne ťažké nájsť zodpovedných. každé oddelenie sa snaží presunúť zodpovednosť na predchádzajúci odkaz. A pri absencii transparentnej ladenej schémy interakcií je odhalenie pravdy často nemožné.

3

Ak sa chcete vyhnúť takýmto problémom, poverte vedúcich oddelení, aby pre každého zamestnanca vypracovali úplný akčný plán. Na základe tohto plánu by mali vedúci v teréne vytvoriť zoznam práce, ktorú toto oddelenie vykonáva.

4

Hlavným pravidlom podnikania však nie je nikomu dôverovať. Pozvite odborníkov tretích strán, ktorí ocenia kvalitu, dôveryhodnosť a platnosť dokumentov, ktoré vám boli poskytnuté. Je možné, že niektorí šéfovia, ktorí nie sú po ruke, označia v zozname práce svojho oddelenia niečo zbytočné, alebo sa naopak „zbavia“ zložitých povinností.

5

Časť odborníkov, ktorých ste pozvali, by mala byť priamo oboznámená s oblasťou výroby, so špecifikami každého workshopu. Iba to môže zaručiť objektívny pohľad na veci.

6

Po oprave všetkých vykonaných zoznamov práce vytvorte jednu databázu. Jeho hlavným cieľom je sprehľadniť výrobný proces. Odteraz sa bude kontrola vykonávať dvoma smermi - splnenie / neplnenie týchto povinností a porušenie / dodržiavanie internej rutiny (bude to zahŕňať určenie umiestnenia surovín, hotových výrobkov, nástrojov, objednávok v interiéri a na susedných územiach atď.).

7

V dôsledku toho by ste mali získať podrobný opis zoznamu práce vykonanej zamestnancami a vnútorných predpisov. Program kontroly výroby by mal byť navrhnutý tak, aby každý inšpektor mohol kedykoľvek podľa tejto príručky vyhodnotiť kvalitu práce ktoréhokoľvek oddelenia.

Venujte pozornosť

Predstavte ľuďom nové pravidlá, aby ste sa vyhli porušeniam spôsobeným nedostatkom nových informácií.

Užitočné rady

Osobne sa zúčastňujte na inšpekciách. Zamestnanci by si mali uvedomiť, že pre vás je dôležitý nielen zisk, ale aj pracovné podmienky, kvalita.

Odporúčaná