Obchodné riadenie

Ako vytvoriť video monitorovací systém pre obchod

Ako vytvoriť video monitorovací systém pre obchod

Video: Najväčšia hviezda vo vesmíre - porovnanie veľkostí 2024, Smieť

Video: Najväčšia hviezda vo vesmíre - porovnanie veľkostí 2024, Smieť
Anonim

Monitorovanie videa už nie je luxusom, ale nevyhnutnosťou v našom živote. Inštalácia video monitorovacieho systému v obchode pomôže znížiť krádež, ako aj efektívne monitorovať prácu zamestnancov a vo všeobecnosti zvyšuje bezpečnosť v obchode. Pozrime sa, aké vybavenie je súčasťou systému sledovania videa a koľko bude stáť inštalácia 4 kamier v obchode.

Image

Budete potrebovať

Videorekordér, pevný disk, monitor, kamerové kamery, napájací zdroj, kábel, konektory.

Návod na použitie

1

DVR je srdcom vášho systému video sledovania. Zachytáva informácie z kamier a zaznamenáva ich na pevný disk. Pre štyri kamery stačí 4-kanálový videorekordér s kompresným formátom H.264 a 25 snímok na kanál, s možnosťou vzdialeného prístupu a monitorovania v reálnom čase, s funkciou detektora pohybu a archivácie na externé médiá. Takýto registrátor bude stáť asi 4000 rubľov. Plus 500 GB pevný disk - približne 2 500 000.

2

Pre obchod je optimálne umiestniť 3 kamery a jednu kameru na ulicu pred vchodom. Odporúčam vám vybrať kupolové kamery s rozlíšením najmenej 600 TVL a prahom citlivosti 0, 1 Lux. Tieto fotoaparáty budú stáť od 2 000 do 3 000 za kus. Na ulicu by ste si mali kúpiť kameru do každého počasia v anti-vandalskom prípade s rozlíšením 700 TVL a IR osvetlením najmenej 20 metrov. Cena takejto kamery je od 2500 do 4000 tisíc.

3

Na 4 fotoaparáty bude stačiť 2 ampérové ​​napájanie v prachotesnom puzdre. Jeho cena je do 300 rubľov. Konektory (univerzálny "matka", univerzálny "otec" a RG-54 pre skrutkovač) v množstve 12 kusov budú stáť asi 300 rubľov. Kábel by ste mali zvoliť pre ulicu - RG-59 (krútený pár a napájací kábel v jednom čiernom puzdre, flexibilný), a pre miestnosti - 3C2V (skrútený pár a napájací kábel v jednom bielom puzdre). Cena pouličného kábla za meter je asi 20 rubľov, interného kábla - 16 rubľov.

4

Náklady na uvedenie do prevádzky a inštalačné práce sa môžu v závislosti od dĺžky kábla pohybovať od 5 000 do 15 000. Kompletná sada sledovania videa s jeho inštaláciou vás teda bude stáť od 15 000 do 30 000 rubľov. Súhlasíte, ani toľko peňazí za vašu bezpečnosť. A ak si krádeže predtým všimli, systém sledovania videa sa rýchlo zaplatí sám za seba.

Venujte pozornosť

Venujte pozornosť videokamerám NOVICAM, RVI, KMS. Neodporúčam kontaktovať málo známe čínske značky.

Užitočné rady

Aj keď sa zdá, že pripojenie k rekordérom a nastavenie systému je jednoduché, odporúčam vám dôverovať profesionálom. Navyše pri inštalácii spoločnosti získate záruku nielen na vybavenie, ale aj na údržbu systému

Odporúčaná