Obchodné riadenie

Prečo potrebujem predplatiteľskú základňu pre komerčné stránky

Prečo potrebujem predplatiteľskú základňu pre komerčné stránky

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl
Anonim

Úspech online obchodu pozostáva z určitých základných komponentov. Ide o cielený prenos, efektívnosť komerčnej ponuky a pravidelné publikum. Vďaka pravidelnému publiku je možné dosiahnuť najpôsobivejšie výsledky. A vybudovanie predplatiteľskej základne vám umožní efektívne pracovať s týmto komponentom.

Image

Ak chcete úspešne vybudovať základňu odberateľov, musíte si najprv vytvoriť vstupnú stránku, na ktorej používatelia opustia svoje e-mailové adresy a prihlásia sa na odber bulletinu. A aby sa ľudia mohli aktívne prihlásiť na odber aktualizácií, musia byť riadne motivovaní. Môže ísť o najrôznejšie recepcie. Môžete ponúkať nejaké bonusy alebo špeciálne ponuky, rovnako dobre fungujú bezplatné veci, ako sú elektronické knihy alebo špeciálne funkcie služby, ak existujú.

Musíte tiež vážne zvážiť propagáciu tejto vstupnej stránky na odber. Na tento účel môžete použiť optimalizáciu vyhľadávacieho nástroja, aby sa sem ľudia dostali z výsledkov vyhľadávania. Stále môžete umiestňovať veľké množstvo reklám z rôznych zdrojov. Sama komerčná stránka by mala tiež aktívne odkazovať na stránku prihlásenia na odber. Ak je to možné, mali by ste pracovať na umiestňovaní takýchto odkazov na iné weby, kde je veľký podiel cieľového publika. To, samozrejme, bude stáť určité náklady, ale toto všetko sa časom vyplatí.

Keď bude počet účastníkov narastať, bude možné s týmito používateľmi aktívne pracovať. Najprv by ste ich mali aktívne informovať o rôznych správach zaslaním vhodných listov. Rôzne špeciálne ponuky a predaj na webe môžu pôsobiť ako správy. Môžete tiež informovať ľudí o novinkách v regióne, ktoré tiež priťahujú pozornosť. Online maloobchodníci môžu informovať svojich predplatiteľov o nových predajných produktoch.

Hlavnou výhodou širokej základne odberateľov je to, že môžete týchto ľudí použiť na predaj produktov. Rozdiel medzi účastníkmi je v tom, že sú viac naklonení nadobúdaniu tovaru. Niekto by mohol mať záujem o nové ponuky, niekto sa zaujíma o správy o zľavách a propagačných akciách. Môžete tiež zvýšiť predaj pripomenutím zákazníkov na prítomnosť neúplného koša tovaru. Napríklad, ak si niekto vybral produkt, ale potom z nejakého dôvodu opustil web, potom mu môžete poslať upomienku s odkazom na naplnený košík.

Hlavná vec nie je zaoberať sa spamom. Ak ľudia často dostanú listy, ktoré nie sú pre príjemcov zaujímavé, čoskoro sa odhlásia alebo jednoducho zablokujú. Preto by ste mali byť s týmito ľuďmi opatrnejší, aby ste nestratili svoju lojalitu.

Odporúčaná