obchodné

Ako otvoriť kozmetické oddelenie

Ako otvoriť kozmetické oddelenie

Video: Jednoduchý návod ako si vyčistiť póry / DIY pore strip 2024, Júl

Video: Jednoduchý návod ako si vyčistiť póry / DIY pore strip 2024, Júl
Anonim

Maloobchod s kozmetikou môže byť lukratívnym obchodom. Majte však na pamäti, že v tomto výklenku budete mať veľa konkurentov. Ak chcete uspieť, vyberte si ten správny sortiment, premýšľajte o cenách a pokračujte v práci so zákazníkmi.

Image

Budete potrebovať

  • - stav IP;

  • - priestory;

  • - pokladňa;

  • - obchodné vybavenie;

  • - zásoby tovaru;

  • - propagačné predmety.

Návod na použitie

1

Vykonajte marketingový prieskum. Skontrolujte, koľko maloobchodných predajní pôsobí v oblasti, v ktorej chcete zostať. Zoberme si všetky body, ktoré predávajú kozmetiku - oddelenia supermarketov, kiosky v nákupných centrách, veľké obchodné reťazce a jednotlivé butiky. Vyhodnoťte rozsah predajní a identifikujte medzery v produktoch (voľné miesta, medzery).

2

Vytvorte obchodný plán pre budúci podnik. Musíte zvážiť výšku nadchádzajúcich nákladov a potenciálnych výnosov. Uveďte, s akým tovarom budete obchodovať, ako plánujete dodať, v ktorej oblasti si prenajímate priestory a koľko budete minúť za opravy. Zohľadnite objem počiatočných nákupov. Na vykonanie slušného výpočtu potrebujete dobrý inventár.

3

Najjednoduchší spôsob, ako začať pracovať so segmentom masovej a strednej ceny. Luxusná kozmetika je obmedzeným výrobkom. Ak chcete dosiahnuť zisk, musíte zvýšiť maržu. Majte na pamäti, že v tomto segmente bude konkurencia o nováčika nielen veľkými reťazcami, ale aj internetovými obchodmi, ktoré si rýchlo získavajú na popularite.

4

Nájdite tú správnu izbu. Pre dobré zobrazenie budete potrebovať priestrannú obchodnú miestnosť. K dispozícii je tiež technická miestnosť na skladovanie tovaru. Zostaňte na mieste s dobrou pešou premávkou. Je dobré otvoriť oddelenie v obľúbenom nákupnom centre. Nenechajte sa lákať nízkymi cenami - v nákupných centrách nachádzajúcich sa na neúspešných miestach vás kupujúci jednoducho nenájdu.

5

Vykonajte opravu miestnosti. Nestrácajte peniaze za drahé dokončovacie materiály. Ľahké steny a kvalitná podlaha - to je dosť pre nový obchod. Neskladajte na osvetlenie. Namontujte žiarovky čo najbližšie k prirodzenému svetlu.

6

Kúpiť obchodné vybavenie. Pre voľný prístup a prezentačné stojany budete potrebovať otvorené police. Ak uzavriete dohodu s určitou značkou, držiteľ značky poskytne takéto stojany bezplatne.

7

Nájdite partnerov, ktorí vám tovar doručia. Môžete pracovať s miestnymi distribútormi alebo ísť do autorizovaných predajcov tejto značky. Priamy nákup je výhodný, ale predstavitelia značky vám predstavia množstvo požiadaviek. Môžete však počítať s pomocou pri výbere sortimentu, školení predajcov, súťažiach od značiek a ďalších bonusov.

8

Zoberte sortiment. Môžete predávať kozmetiku rôznych značiek alebo sa zamerať na niekoľko populárnych značiek. Pokúste sa ponúknuť trhu niečo nové, čo môže prilákať kupujúcich. Nájdite napríklad značku, ktorá zaujíma používateľov, ale ešte nie je vo vašej oblasti zastúpená. Neukladajte pri pôvodnom nákupe. Vystavujte celé rady, zahrňte do sortimentu obmedzené vydania a sezónne novinky.

9

Nájomcovia. Medzi ich povinnosti patrí zákaznícky servis, poradenstvo, údržba objednávok v stánkoch a kontrola produktov. Pre zaistenie bezpečnosti je možné nainštalovať brány proti krádeži a označiť tovar.

10

Zapojte sa do reklamy. Objednajte si nápadnú značku, nainštalujte billboardy a lightboxy. Tlačte letáky a distribuujte ich na ulici alebo v obchodaku. Zvážte systém zliav a zľavových kariet pre stálych zákazníkov. Vytvorte informatívny web a začnite s propagáciou v sieti. Následne môžete tieto stránky použiť ako možnú základňu pre internetový obchod, čo zvýši váš predaj.

Odporúčaná