Obchodné riadenie

Ako vypočítať obrat nákladu

Ako vypočítať obrat nákladu

Video: Výpočet mzdy a nákladov zamestnávateľa 2024, Júl

Video: Výpočet mzdy a nákladov zamestnávateľa 2024, Júl
Anonim

Obrat tovaru je prepravná práca pri preprave tovaru pre podnik, priemysel, štát, sa počíta v tonokilometroch, niekedy sa používa ukazovateľ tonáže. Charakterizovať obrat tovaru, štátu, územia, konkrétneho smeru, rieky atď. použite jednu a druhú jednotku merania.

Image

Návod na použitie

1

Pamätajte, že iba tonáž sa používa ako meter na charakterizáciu obratu nákladu stanice, dopravného zariadenia, dopravného uzla. Nákladná doprava ukazuje objem hospodárskej komunikácie medzi štátmi, regiónmi, podnikmi, hospodárskymi subjektmi a tiež označuje kapacitu dopravných zariadení.

Podľa obratu nákladu je možné určiť, ako sa vyvíja komunikácia, obchod, hospodárska činnosť v určitom období atď. Nárast obratu nákladnej dopravy naznačuje nárast obchodu a hospodárskeho rozvoja, zatiaľ čo pokles obratu nákladnej dopravy naopak naznačuje pokles hospodárskej činnosti. V období krízy sa zvyčajne pozoruje výrazný pokles obratu nákladu.

2

Ak potrebujete vypočítať obrat nákladu, vynásobte hmotnosť prepravovaného tovaru za určité obdobie priemernou vzdialenosťou prepravy a získate obrat nákladu tohto podniku. Predpokladajme, že v priebehu roka automobily prepravili 6 miliónov ton nákladu na priemernú vzdialenosť 160 km, potom je ročný obrat nákladu tohto podniku 960 miliónov tonokilometrov.

Ukazovatele obratu nákladu sa používajú pri rozdeľovaní príjmu, pri plánovaní, pri zmene nákladov na materiál, prácu, vybavenie atď.

3

Uvedomte si, že celkový obrat nákladu je rozdelený do 5 komponentov, pričom sa zohľadňuje druh prepravy: 1. Nákladný obrat železníc. Železničná doprava sa považuje za najobľúbenejší a najlacnejší spôsob dopravy. 2. Obrat vodnej dopravy. Je to tiež lacná forma dopravy, ale je tu nevýhoda, je to sezónnosť práce. 3. Nákladný obrat cestnej dopravy. 4. Letecká nákladná doprava. Je to najdrahšia forma prepravy, ale je nevyhnutná, keď potrebujete doručiť tovar na ťažko prístupné miesta. 5. Obrat potrubnej dopravy. Dnes je to najsľubnejší spôsob prepravy plynného a tekutého nákladu.

Venujte pozornosť

Podľa charakteru vzťahov je obrat nákladu interný (oblasti, cesty, križovatky, stanice atď.; V rámci nich je dovoz, vývoz, tranzit, vnútroštátna preprava), externý (dovoz, vývoz, medzinárodný tranzit).

Organizácia nákladnej dopravy do

Odporúčaná