Obchodné riadenie

Ako propagovať obchod

Ako propagovať obchod

Video: Jak se propagovat na Facebooku ZDARMA? 2024, Smieť

Video: Jak se propagovat na Facebooku ZDARMA? 2024, Smieť
Anonim

Obchod ste otvorili pred rokom. Spočiatku bolo len veľmi málo kupujúcich a vy ste si mysleli, že o vás zatiaľ nikto nevie. Teraz však uplynul rok a ich nie je veľa. Vaši predajcovia sú pomerne kvalifikovaní, pracujete sedem dní v týždni, miesto sa tiež javí byť dobré … Prečo je málo zákazníkov? A ako si oddýchnuť?

Image

Návod na použitie

1

Po prvé, aký je váš sortiment a ako sa porovnáva s miestom, kde sa nachádzate? Nemá zmysel otvárať obchod v elitnej oblasti, napríklad za lacnú bielizeň. V niektorých prípadoch stačí zmena sortimentu na zvýšenie toku zákazníkov. Analyzujte, čo ste za posledný mesiac aktívne kupovali a čo ste si vôbec nekúpili. Malo by sa to opustiť - stále to neprináša zisk. Pokiaľ ide o najobľúbenejšie produkty, môžete skúsiť vziať ich analógy od iných spoločností. Povedzme, že máte lacné dámske pančucháče, máte dvoch výrobcov. Objednať to isté, ale ďalšie dve firmy.

2

Obchod nebude zasahovať do reklamy. Existuje veľa reklamných nápadov, najjednoduchšia a lacná je reklama na asfalte. 100 metrov od vášho obchodu, napíšte na chodník krátku reklamu, napríklad „Lacné a štýlové spodné prádlo. Obchod„ Maria “. Po 100 metrov.“ Dobrou voľbou by bolo podobné označenie so šípkou, ak sa obchod nachádza na nádvorí.

3

Niektoré obchody profitujú z online propagácie. Môžete si vytvoriť web obchodu, stačí len inzerovať. Nebude to príliš veľký odpad. Účinné môžu byť aj reklamné letáky, aj keď musíte monitorovať integritu promótorov alebo najať známych: kde sú záruky, že vaše letáky nekončia v najbližšom koši?

4

Je dôležité starať sa o atmosféru v obchode. Pozrime sa bližšie na predajcov: pracujú v dobrej viere? Sú so zákazníkmi dostatočne priateľskí? Je veľmi nepríjemné, keď hovoria v obchode neľútostne. Nepríjemná a nadmerná dôležitosť - nie všetci kupujúci milujú, keď predajcovia doslova idú za nimi a túži niečo skĺznuť. Najlepší personál - nenápadný a priateľský.

5

Existuje mnoho spôsobov, ako propagovať obchod, ale ktorý z nich je pre vás najlepší, je niekedy ťažké určiť ho. Na určenie metódy je potrebné bližšie sa pozrieť na konkurentov: prečo k nim ísť, ale nie k vám? čo ti v porovnaní s nimi chýba? Kúpte si rovnaké výrobky, predstavte rovnaké postupy zákazníckeho servisu, ponúknite novú službu - napríklad, ak predávate džínsy, je dobré nasadiť džínsy do výšky. Pre mnoho ľudí sú džínsy dlhé, bude preto pre nich veľmi výhodné ich skrátiť priamo v obchode. A všetko, čo je potrebné, je dievča so šijacím strojom, ktoré vie, ako šiť opatrne.

  • Dobré obchodné miesto
  • ako propagovať nový obchod

Odporúčaná