management

Ako urobiť odhad sami

Ako urobiť odhad sami

Video: Jiří Grygar - Jsme ve vesmíru sami? (KS ČAS 5.6.2017) 2024, Júl

Video: Jiří Grygar - Jsme ve vesmíru sami? (KS ČAS 5.6.2017) 2024, Júl
Anonim

Schopnosť robiť odhady môže byť užitočná nielen v práci, ale aj doma. Pri plánovaní opráv, výstavby garáže alebo chaty musíte správne vypočítať množstvo potrebného materiálu a náklady na prácu.

Image

Budete potrebovať

Program Microsoft Offise Excel.

Návod na použitie

1

Na odhad je najlepšie použiť program Microsoft Excel. Má veľmi pohodlné rozhranie, ktoré vám pomôže nielen vypočítať celkovú sumu, ale tiež pridať alebo odpočítať určité stĺpce alebo nahradiť jednu hodnotu druhou.

2

Ak chcete vytvoriť tabuľku odhadov, umiestnite kurzor myši na ľavú hornú bunku. V programe je označený ako A1.

3

Podržte ľavé tlačidlo počítačovej myši a spočítajte šesť stĺpcov doprava (do bunky F1). Počet riadkov by mal zodpovedať počtu položiek, ktoré je potrebné pri odhade zohľadniť.

4

Teraz napíšte názvy stĺpcov. Prvým je číslo v poradí. Na označenie použite symbol č. Druhým je meno. Napríklad pri výpočte opráv by sa tu mali uviesť stavebné materiály. Tretia cena je cena za kus tovaru (cena za 1 kus). Štvrtý stĺpec je množstvo. Symbol pre tento stĺpec je „množstvo“. V číslach je uvedené, koľko kusov konkrétnej položky treba vziať do úvahy.

5

Piaty stĺpec sú celkové náklady. Zadáva sa suma pre všetky položky s rovnakým menom. Ak chcete následne automaticky vypočítať celkové náklady na všetky položky uvedené v odhade, vykonajte nasledujúce kroky:

- ľavým tlačidlom myši vyberte celý stĺpec;

- kliknite pravým tlačidlom myši, aby sa zobrazila tabuľka s akciami;

- vyberte „Formát bunky“;

- kliknite na prvú záložku „Číslo“;

- vyberte formát „Numeric“ alebo „Money“.

Po vyplnení všetkých buniek bude teraz možné vypočítať celkovú sumu. Vyberte celý stĺpec a v pravom hornom rohu nájdite symbol Σ (sigma). Kliknutím na túto ikonu pridáte všetky čísla do požadovaného stĺpca.

6

Šiesty stĺpec je „Poznámky“. Všetky ďalšie informácie sú uvedené tu. Kde kúpiť potrebné predmety, akú farbu budú mať, dodacie termíny atď. Ak chcete text zobraziť správne, postupujte takto:

- ľavým tlačidlom myši vyberte všetky riadky šiesteho stĺpca;

- kliknutím na pravé tlačidlo myši zobrazíte tabuľku s akciami;

- vyberte „Formát bunky“;

- kliknite na prvú záložku „Číslo“;

- vyberte formát „Text“.

Odhadované konštrukčné práce

Odporúčaná