obchodné

Ako vytvoriť hotel

Ako vytvoriť hotel

Video: How Hotels can Adapt Today for the New Tomorrow with OKI's end-to-end Signage Solutions 2024, Smieť

Video: How Hotels can Adapt Today for the New Tomorrow with OKI's end-to-end Signage Solutions 2024, Smieť
Anonim

Pri otváraní hotela je dôležité vziať do úvahy nielen jeho polohu, ale aj nájsť dôvod, prečo by potenciálni hostia mali zostať s vami. Musíte začať s marketingovým výskumom. Objednajte si alebo kúpte výsledky prieskumu hotelového priemyslu vo vašej oblasti - od nich môžete pochopiť, čo približne očakáva obrat. Nezabudnite analyzovať predpovede odborníkov týkajúce sa krátkodobých a dlhodobých perspektív rozvoja trhu. Ďalšou štúdiou, ktorú budete potrebovať, je portrét cieľového publika.

Image

Budete potrebovať

  • - výsledky marketingového prieskumu;

  • - podnikateľský plán;

  • - priestory;

  • - vybavenie;

  • - personál;

  • - propagácia.

Návod na použitie

1

Vyskúšajte si výsledky prieskumu trhu a začnite písať podnikateľský plán. Prvá časť by mala byť popisná. Jeho hlavnou témou je, prečo by potenciálni hostia mali zostať s vami. Druhá časť je venovaná obchodným procesom. Od zostavenia kompletného zoznamu všetkého, čo je potrebné na spustenie projektu, až po „fotografiu“ služby. Tretia časť popisuje finančné procesy budúceho podnikania. Spočítajte potrebné investície, načasovanie subvencie, bod výstupu na nulu a bod prerušenia. Poskytnite tiež model fixných a variabilných nákladov, ako aj príjmu. Na základe získaných údajov zostavte investičný plán s harmonogramom splácania úverov.

2

Nájdite tú správnu izbu. Ak sa rozhodnete stavať budovu od nuly - schválte architektonický návrh. Hotel sa skladá z dvoch hlavných zón - počtu izieb (do 50% priestoru je pridelených) a jedla, v ktorom jedna - dve reštaurácie a lobby bar (asi 15-17%). Zvyšok sú obsadené technickými službami, ako aj službami, ktoré poskytujú hosťom všetkých druhov doplnkových služieb, napríklad fitnescentrum, salón krásy, sauna atď.

3

Objednajte si návrh projektu, podľa ktorého budú vydané izby, haly, reštaurácie. Pokúste sa použiť prírodné materiály. Plastové a podobné materiály sú vhodné iba vo veľmi malom počte štýlov. Dnešný štýl „minimalizmu“ si vyžaduje veľké oblasti. Ale je lepšie prebývať na ňom alebo na osvedčenom klasickom štýle. Ako ukazuje prax, hostia sú pre nich najvýhodnejší.

4

Overte si všetky hotelové služby u orgánov dohľadu. Získanie povolení bude trvať jeden až tri mesiace, na to bude pripravené. Paralelne rozoznajte susedné územie. Ak sa hostia už začali nahlásiť, bude to neprijateľné. Postarajte sa o zamestnancov, dizajn pracovných miest a prenájom. A tiež s marketingovým plánom. Bez ohľadu na to, aký dobrý je váš hotel, je potrebné ho propagovať.

Odporúčaná