nepopulárne

Ako vytvoriť organizáciu

Ako vytvoriť organizáciu

Video: Kto pomôže Slovensku - ako vytvoriť organizáciu 2024, Jún

Video: Kto pomôže Slovensku - ako vytvoriť organizáciu 2024, Jún
Anonim

Ak chcete vytvoriť obchodnú organizáciu akejkoľvek právnej formy, musíte ju zaregistrovať na daňovom úrade. Najjednoduchšou a najmenej nákladnou formou je spoločnosť s ručením obmedzeným (LLC).

Image

Budete potrebovať

  • - potvrdenie o zavedení základného imania;

  • - rozhodnutie zriaďovateľa alebo zápisnice z valného zhromaždenia a dohoda o zriadení LLC, ak existuje viac;

  • - vyplnená žiadosť o registráciu;

  • - platba štátnej dane;

  • - záručný list od vlastníka priestorov, na ktorý je vystavená adresa sídla a úradne overená kópia osvedčenia o jeho vlastníctve.

Návod na použitie

1

Predtým, ako sa pustíte do tvorby zakladajúcich dokumentov, stojí za to zvoliť si kódy OKVED pre budúcu organizáciu. Ak to chcete urobiť, musíte použiť adresár a vybrať všetko, čo je najvhodnejšie pre charakterizáciu vašich budúcich aktivít.

Pre malé a stredné podniky sa uprednostňuje zjednodušený daňový systém.

Pri výbere predmetu zdanenia je potrebné zohľadniť také faktory, ako je podiel výdavkov na poskytovanie činností na celkových príjmoch spoločnosti, počet zamestnancov a podiel ich platov na budúcom obrate. Vzhľadom na tieto ukazovatele nebude zbytočné vypočítať približné daňové zaťaženie pre každú možnú možnosť a zastaviť sa na minime.

2

Je tiež potrebné vyriešiť problém pomocou adresy sídla. Ak typ činnosti nezahŕňa prenájom kancelárie, skladu alebo výrobnej miestnosti, najlepšou možnosťou je použiť registračnú adresu jedného zo zakladateľov. Táto možnosť však nie je možná pre všetky podniky a nie vo všetkých regiónoch. Preto je lepšie daň vopred objasniť.

Ak potrebujete prenajať izbu, je optimálne sa zaregistrovať, kde budete vykonávať činnosti. Vyberte si vhodný priestor a od majiteľa zoberte záručný list na poskytnutie priestorov na prenájom a kópie dokladov potvrdzujúcich jeho vlastnícke právo.

3

Vyberte názov budúcej spoločnosti. Môžete používať úplné a skrátené názvy v ruštine a cudzích jazykoch av jednom z jazykov národov Ruska. Požadované možnosti v ruštine, ostatné - voliteľné.

Frekvenciu používania mena môžete skontrolovať na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruskej federácie, kde je k dispozícii online formulár.

4

Autorizovaný kapitál (z 10 000 rubľov) môžete vložiť peniazmi alebo majetkom.

V prvom prípade je v banke otvorený sporiaci účet, na ktorý je uložená najmenej polovica sumy. Zvyšok - do jedného roka od registrácie. Banka vydá príslušný certifikát.

Pri zavádzaní majetku ho musia zriaďovatelia zhodnotiť (ak viac ako 20 000 rubľov, pozvať odhadcu) a posúdenie jednomyseľne schváliť. Potom musíte vyhotoviť potvrdenie o ocenení, ktoré podpíšu všetci zakladatelia, a akt o prevzatí majetku v súvahe spoločnosti, podpísaný zakladateľom a generálnym riaditeľom.

5

Potom je potrebné pripraviť základné dokumenty: výlučné rozhodnutie zriaďovateľa alebo zápisnice z valného zhromaždenia, ak je ich viac, o založení spoločnosti LLC, vypracovanie charty a uzavretie dohody o založení spoločnosti LLC s niekoľkými zakladateľmi.

Keď sú všetky dokumenty pripravené, musíte vyplniť žiadosť o registráciu LLC, zaplatiť štátnu povinnosť a odviesť všetky doklady k dani.

Odporúčaná