Druhy činností

Ako vytvoriť svoj vlastný online noviny

Ako vytvoriť svoj vlastný online noviny

Video: Ako vytvoriť web stránku ľahko a rýchlo 2024, Júl

Video: Ako vytvoriť web stránku ľahko a rýchlo 2024, Júl
Anonim

Online publikácie nevyžadujú také obrovské investície ako tlačené médiá. Avšak pre vysoko kvalitné predkladanie materiálov v elektronickej forme sú čas a materiálne náklady nevyhnutné.

Image

Návod na použitie

1

Identifikujte témy budúcich online novín. Ak plánujete rýchlo začať zarábať peniaze na svojich novinách umiestňovaním reklám a organizovaním predplatného, ​​uistite sa, že publikačné materiály sú zaujímavé pre čo najviac používateľov. Môžete tiež vypracovať podnikateľský plán, v ktorom budú jasne viditeľné vyhliadky na uverejnenie a zohľadnia sa všetky výdavky na jeho organizáciu.

2

Zapojte skúsených dizajnérov, fotografov a novinárov do tvorby stránky, ak chcete, aby vám noviny čo najskôr priniesli zisk. Ak ich chcete nájsť, môžete sa obrátiť na niektorú z slobodných povolaní (napríklad na www.free-lance.ru). Bude však oveľa lepšie, ak vytvoríte stálych zamestnancov, ktorí budú vedieť, aké sú ich pracovné povinnosti a ktorí nebudú musieť neustále vysvetľovať koncepciu publikácie.

3

Zamyslite sa nad tým, či uzavriete písomné dohody o poskytovaní služieb s autormi alebo sa obmedzíte na jednorazové objednávky. V prvom prípade im zaplatíte viac, ale budete si istí kvalitou materiálov, v druhom prípade môžete prísť o hľadanie vhodných umelcov.

4

Rozhodnite sa, ako často sa budú zverejňovať vaše online noviny a rozposielajte materiály. Ak ešte nemáte skúsenosti s online publikáciami, optimálna frekvencia bude raz alebo dvakrát mesačne a bude sa neustále aktualizovať informačný kanál.

5

Zistite, ako budete dostávať príjmy z vašej publikácie: reklama, predplatné, platený prístup k materiálom atď.

6

Ak plánujete získať prístup k udalostiam pre tlač, musíte zaregistrovať svoje online noviny na Roskomsvyaznadzor v Moskve (keďže online publikácia zahŕňa prácu nielen v Rusku, ale aj v zahraničí). Na tento účel budete potrebovať osvedčenie o registrácii jednotlivého podnikateľa alebo právnickej osoby. Ak nemôžete sami vyhotovovať dokumenty v hlavnom meste, budete potrebovať aj splnomocnenie vydané na meno osoby, ktorá bude vybavovať registráciu vašich online novín.

Odporúčaná