management

Ako zlepšiť riadenie organizácie

Ako zlepšiť riadenie organizácie

Video: Webinár: Krízové riadenie a tímy 2024, Júl

Video: Webinár: Krízové riadenie a tímy 2024, Júl
Anonim

Každý podnik je živý organizmus, ktorý funguje na základe racionálneho riadenia. Zlepšenie efektívnosti organizácie je nemožné bez zlepšenia jej riadenia, tieto dva procesy sú vzájomne prepojené. Zlepšenie riadenia organizácie vám okrem toho umožňuje zvýšiť všetky ukazovatele jej výrobných a ekonomických činností, a to prakticky bez dodatočných materiálnych nákladov.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr zlepšte správu svojej organizácie zapojením sa do vyššieho manažmentu. V jeho rukách sú páky, ktoré umožňujú zohľadniť kvalitatívne požiadavky konečného výrobku vo veľmi raných fázach vytvárania systému riadenia kvality. Je to vrcholový manažment, ktorý môže a musí stimulovať zamestnancov, aby dosahovali vysoké štandardy kvality výrobkov a služieb.

2

Spotrebiteľ je rovnocenným účastníkom procesu riadenia. Je potrebné s ním nadviazať priamy vzťah, aby jeho potreby boli čo najskôr známe výrobcovi. Spoločnosť musí pohotovo reagovať na dopyt a zohľadniť ho pri výrobe svojich výrobkov a služieb.

3

Pri vývoji výrobkov treba brať do úvahy nielen potreby spotrebiteľov, ale aj požiadavky na kvalitu. Na tento účel by sa mali vypracovať vnútorné normy podniku, ktoré jasne rozlišujú medzi faktormi ovplyvňujúcimi kvalitu nekontrolovaných a faktormi, ktoré môžu a mali by byť kontrolované. Medzi ne patrí: nesprávne fungovanie zariadenia, používanie materiálov nízkej kvality, nesúlad s technológiou, nesplnenie povinností zamestnancami. Tieto kontrolované faktory musia byť úplne eliminované a vplyv faktorov mimo kontroly na výrobné procesy musí byť minimalizovaný.

4

Zamestnanci by sa mali zapájať do procesov riadenia. Musia byť vyškolení, organizovaní a správne motivovaní. Zabezpečiť ich účasť na výrobných stretnutiach venovaných optimalizácii podniku, zaviesť systém stimulov na vypracovanie návrhov na racionalizáciu.

zlepšenie riadenia podniku

Odporúčaná