obchodné

Ako súťažiť

Ako súťažiť

Video: Ako súťažiť v Expedícii Fenomény sveta Peniaze 2024, Júl

Video: Ako súťažiť v Expedícii Fenomény sveta Peniaze 2024, Júl
Anonim

V podmienkach silnej konkurencie sa trh podobá na rozzúrené more. Čím viac konkurentov, tým tvrdšie ceny bojujú. Aby ste prežili, ale aj aby ste dosiahli požadovaný zisk, budete potrebovať zručnosti na spoločné riešenie problémov s kolegami.

Image

Návod na použitie

1

Identifikujte veľkých a malých účastníkov trhu. Musíte poznať veľké, aby ste sa mohli zamerať na ceny a ďalšie podmienky, ktoré poskytujú zákazníkom. Na výber budúcich partnerov budú potrební malí, pretože spolu je ľahšie prežiť.

2

Zhromažďujte informácie o maloobchodných cenách od hlavných konkurentov. Nenechajte sa spokojní so zbežným pohľadom. Cenová politika veľkých spoločností niekedy znamená predaj tovaru za cenu blízku nákladom. Toto je na prilákanie zákazníkov. Zisk sa vytvára predajom iného tovaru tým istým kupujúcim. Z tohto dôvodu stanovte ceny za celý sortiment, ktorý sa nachádza vo vašich obchodoch. Analyzujte informácie, aby ste zachytili taktiku hlavného konkurenta.

3

Napíšte požadované nákupné ceny tovaru. Predstavte si, že v obchode môžete ukladať rovnaké ceny ako veľkí hráči na trhu. Nechajte určitý produkt stáť v maloobchode 900 rubľov. Určite, aká by mala byť veľkoobchodná cena, aby ste z predaja tovaru dosiahli správny zisk. Porovnajte výsledok s veľkoobchodnou cenou, ktorú dodávatelia poskytujú. Určite je potrebné tovar kúpiť za iné ceny - vyššie.

4

Zistite, za akých podmienok môže dodávateľ poskytnúť ceny získané na základe predchádzajúcej analýzy. S najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť kúpiť veľké objemy, ktoré nemôžete predať včas, aby ste vyplácali dodávateľovi.

5

Spolupracujte s malými konkurentmi na spoločnom nákupe za správne ceny. Pozvite dostatočný počet partnerov, aby nakúpili potrebné objemy od dodávateľa a získali priaznivé podmienky. Takže môžete konkurovať veľkým spoločnostiam a nedovoliť im získať cenovú výhodu.

Užitočné rady

Ak je cenový rozdiel príliš veľký, vyššie uvedená metóda nemusí fungovať. V takom prípade nepredávajte konečné výrobky, ale služby. Ak cena produktu hlavného konkurenta stojí 900 rubľov, ponúknite zákazníkom školenie o efektívnom využití produktu na 1700 rubľov. Cena kurzu navyše zahŕňa rovnaký produkt za 800 rubľov, zvyšok je školné. Týmto spôsobom môžete maskovať ceny tým, že obsadíte susedné miesta na trhu.

Odporúčaná