Obchodné riadenie

Ako sa dostať z SRO

Ako sa dostať z SRO

Video: Čo je výhodnejšie, živnosť alebo sro? 2024, Smieť

Video: Čo je výhodnejšie, živnosť alebo sro? 2024, Smieť
Anonim

Zákon vyžaduje pre väčšinu stavebných organizácií členstvo v samoregulačnej organizácii. Zoznam druhov prác, ktoré nie sú možné bez povolenia, sa však mení. Mnoho firiem sa ocitlo v situácii, keď už nepotrebujú členstvo v SRO. Proces odchodu z organizácie je však v zákone zle definovaný.

Image

Návod na použitie

1

Študijný článok 55.7 Kódexu územného plánovania Ruskej federácie. Stanovuje sa v ňom, že členstvo v SRO sa končí dobrovoľne alebo na návrh správnej rady alebo z dôvodu likvidácie právnickej osoby. Predložte žiadosť o dobrovoľné odstúpenie od organizácie. Deň podania a považuje sa za deň ukončenia. Určite odošlite dokument doporučenou poštou s upozornením. Všetky pokusy o odloženie rozhodnutia vylúčiť vašu organizáciu z SRO porušujú zákon o územnom plánovaní.

2

Požiadajte o vrátenie prostriedkov z kompenzačného fondu SRO. Vaša organizácia musí splniť tri podmienky. Po prvé, zapojiť sa do práce, ktorá bola vylúčená zo zoznamu investičných projektov súvisiacich s bezpečnosťou pred 1. augustom 2010. Boli vymenované v poradí ministerstva pre regionálny rozvoj. Po druhé, vaša organizácia nepotrebuje prístup k iným druhom práce. A po tretie, musíte podať žiadosť o odstúpenie od SRO v určitom časovom rámci, a to: najskôr dva a nie neskôr ako šesť mesiacov odo dňa, keď bola vaša práca odstránená zo zoznamu regulovaných.

3

Pozri časť 4 článok 3.2. federálny zákon č. 191-FZ, keď narazíte na nedorozumenie v rade SRO. Ak vaša spoločnosť spĺňa všetky tri podmienky, musí sa vám príspevok do kompenzačného fondu vrátiť do desiatich dní. Lehota sa počíta odo dňa podania žiadosti o stiahnutie.

4

Ak sú peniaze odmietnuté, pripravte sa na súd. Väčšina SRO neplatí poplatky, hoci to nevyhlásia otvorene. Kompenzačný fond je subsidiárny záväzok, tj platby poistných plnení sú rozdelené na všetkých členov. Vyžiadajte si od svojej samoregulačnej organizácie správu o tom, ako boli získané peniaze použité. Vypočítajte veľkosť svojho podielu na celkovom kompenzačnom fonde a percento zostávajúcich súm. Podajte žalobu na zaplatenie svojich peňazí. Zároveň posielajte sťažnosti Rostekhnadzor a Národnej asociácii staviteľov, ktorá spája všetky neziskové partnerstvá v tejto oblasti.

5

Likvidujte svoju spoločnosť a informujte o tom samoregulačnú organizáciu. Automaticky vás vylúčia zo svojich členov. V tomto prípade však nejde o vrátenie príspevkov.

Samoregulácia v otázkach a odpovediach

Odporúčaná